fbpx
Волонтери показали машину вогневої підтримки на базі Т-62

Волонтери показали машину вогневої підтримки на базі Т-62

Бронетехніка Волонтери Модернізація Т-62 Танк Україна

Українські волонтери на базі трофейного танка Т-62 створили машину вогневої підтримки.

Машину створили за сприяння благодійної організації Сергія Притули.

Нова машина вже готова до випробування, її фото опублікували у Twitter.

Варто зазначити, що розробники позиціонують її як БМПВ, тобто важку БМП. Однак на опублікованому фото не видно десантного відділення для піхотинців.

Основа машини вогневої підтримки – корпус захопленого російського танка Т-62М.

На модифікований корпус замість танкової башти встановити башту з 30-мм автоматичною гарматою, яку зняли з російської бойової машини піхоти БМП-2.

На верхню лобову частину корпусу та башту встановили блоки динамічно захисту  «Контакт-1», які покликані підвищити захист машини від кумулятивних боєприпасів. Своєю чергою, нижня лобова частина машини прикрита захисним екраном.

Машина отримала бортові броньовані металеві екрани для захисту верхньої частини корпусу, аж до кормової частини де знаходиться двигун.

Встановлення «Контакт-1» і екранів покликане підвищити живучості машини вогневої підтримки на полі бою, яке насичене протитанковими засобами ураження.

Нагадаємо, що раніше фонд Сергія Притули передав 128-мій окремій гірсько-штурмовій Закарпатській бригаді броньовану ремонтно-евакуаційну машину (БРЕМ) на базі Т-62.

Броньована ремонтно-евакуаційна машина на базі Т-62 українських військових. Квітень 2023. Україна. Фото: Фонд Сергія Притули

На БРЕМ встановили кран-маніпулятор, наварили броньовану «рубку» замість танкової башти, а також встановили додаткові баки та інструменти.

Нагадаємо, під час контрнаступальних дій українських військ у Херсонській області російські військові втратили значну кількість танків Т-62М та Т-62МВ.

Бронетехніка Волонтери Модернізація Т-62 Танк Україна