fbpx
Виявлено браковані комплектуючі під час ремонту техніки ЗСУ

Виявлено браковані комплектуючі під час ремонту техніки ЗСУ

ДОЗ (Державне оборонне замовлення) Житомирський бронетанковий завод Корупція СБУ Україна

Житомирський бронетанковий завод (ЖБТЗ), під час виконання державного оборонного замовлення з ремонту військової техніки виявив недоліки у зварювальних матеріалах.

Про це повідомляє Житомирський бронетанковий завод.

У грудні 2019 року в рамках виконання одного із замовлень з ремонту військової техніки ЖБТЗ оголосив тендер на закупівлю зварювальної проволоки.

У серпні 2020 року в процесі використання однієї із партій закупленої проволоки завод виявив невідповідність заявленим характеристикам.

Підприємство Укроборонпрому направило зразки наплавленого металу проволоки до приватної лабораторії, для дослідження на предмет відповідності сертифікату якості.

Виявлено браковані комплектуючі під час ремонту техніки ЗСУ. Фото з матеріалів СБУ

Результати лабораторного дослідження встановили, що зварювальний матеріал не відповідає сертифікату якості та не може використовуватися при виконанні зварювальних робіт.

Повідомляється, що ЖБТЗ негайно розпочав претензійну роботу із постачальником неякісної продукції, в результаті якої було досягнуто згоди відправити зразки проволоки на дослідження до Інституту електрозварювання імені Є. О. Патона.

Підприємство самостійно ініціювало експертизу зварювальних матеріалів, про що повідомило правоохоронні органи.

Зазначається, що ЖБТЗ не використовував у виготовленні, модернізації чи ремонті бойових машин неякісний зварювальний матеріал.

7 жовтня 2020 року Служба безпеки України спільно зі слідчими Нацполіції провели оперативні дії на території заводу з метою збору доказів, триває слідство.

Для довідки: ЖБТЗ займається виготовленням, глибокою модернізацією та капітальним ремонтом бойової та спеціальної техніки різних модифікацій: БМП, БРЕМ, БМД, а також машин на їх базі.

ДОЗ (Державне оборонне замовлення) Житомирський бронетанковий завод Корупція СБУ Україна