fbpx
Взято під арешт командира мотопіхотного батальйону

Взято під арешт командира мотопіхотного батальйону

56 бригада ЗСУ ВСП ДБР (Державне бюро розслідувань) Затримання ЗСУ Сухопутні війська ЗСУ Україна

Під арешт взято Командира 37-го окремого мотопіхотного батальйону «Запоріжжя» за нанесенням тяжких тілесних ушкоджень.

Про це повідомляє Оперативне командування «Південь».

Як повідомлено, 23 грудня 2020 року військовий 56-ї окремої мотопіхотної бригади був доставлений до стабілізаційного центру, а пізніше, 24 грудня, до військового госпіталю у зв’язку з погіршенням стану здоров’я.

Зі свідчень лікарів стало відомо, що військовий мав зовнішні ознаки наркотичного сп’яніння та поскаржився, що отримав травми внаслідок побиття командиром батальйону.

Лікарями проведене оперативне втручання та встановлено діагноз: «закрита травма живота з розчавленням селезінки, хвоста підшлункової залози та кореня грижі товстої кишки, гемоперітонеум (масивна крововтрата), гостра постгеморагічна анемія середньої тяжкості, гостра інтоксикація невідомої речовини».

У зв’язку з травмуванням внесено відомості до Єдиного державного реєстру досудових розслідувань.

26 грудня 2020 року слідчим Територіального управління Державного бюро розслідувань розпочате кримінальне правопорушення «Перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень».

Відповідно до ухвали Краматорського міського суду 26 грудня 2020 року командиру 37 ОМПБ обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту на 30 діб з утриманням на гауптвахті Донецького ЗВ ВСП.

26 грудня 2020 року для з’ясування причин та обставин події на місце вирушили робочі групи представників Командування Сухопутних Військ ЗСУ та Оперативного командування «Південь» ЗСУ.

Взято під арешт командира мотопіхотного батальйону. Командир 37 ОМПБ "Друг Морпіх". Фото: Настя Подобайло

Як повідомила адміністратор офіційної сторінки у соціальних мережах 37 ОМПБ Настя Подобайло, дані дії по арешту командира «Друга Морпіха» були неправомірними та безпідставними.

Для довідки: 37-й окремий мотопіхотний батальйон «Запоріжжя» (37 ОМПБ, в/ч А3137) — батальйон ЗС України, початково створений, як 37-й БТрО на території Запорізької області.

У травні 2015 року, 37 ОМПБ було переведено до складу 56-ї окремої мотопіхотної бригади.

56 бригада ЗСУ ВСП ДБР (Державне бюро розслідувань) Затримання ЗСУ Сухопутні війська ЗСУ Україна