fbpx
З 2015-го окупанти незаконно призвали на службу 19 тисяч кримчан

З 2015-го окупанти незаконно призвали на службу 19 тисяч кримчан

Крим Російська агресія

В окупованому Криму впродовж 2015-2019 років на військову службу до збройних сил Росії незаконно було призвано понад 18 800 жителів півострова.

Про це повідомляє прокуратура Автономної Республіки Крим у своєму Telegram-каналі.

Вказується, що навесні в Криму вчергове пройшла незаконна призовна кампанія, за підсумками якої 3 400 чоловік відправилися служити до російської армії.

З початку року окупанти відкрили близько 20 кримінальних справ стосовно жителів півострова за ухилення від служби, у 17 вже винесли обвинувальні вироки. Загалом було відкрито 73 кримінальні провадження, у 67 – винесено вироки за ухилення від військової служби.

У вівторок, 1 жовтня, стартував черговий осінній призов на військову службу. Окупаційна влада півострова, незважаючи на грубе порушення норм Женевської конвенції IV, продовжує здійснювати військові злочини, змушуючи кримчан служити у російській армії, зазначили в прокуратурі.

Прокуратура АРК здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом незаконного призову кримчан на службу у Збройні сили РФ за ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів і звичаїв війни).

Постраждалих від дій окупаційної влади закликають звертатися до прокуратури автономії.

Резолюція ООН від 16 листопада 2016 року забороняє призивати кримчан в армію Росії. Документ засуджує встановлення Росією в Криму її правової системи, що негативно впливає на ситуацію з правами людини на півострові.

Крим Російська агресія