fbpx
З авіабази «Дягілєво» Росія вивела 9 бомбардувальників після атаки безпілотника 

З авіабази «Дягілєво» Росія вивела 9 бомбардувальників після атаки безпілотника 

Авіація Бомбардувальник ПКС Росії Росія Світ Сусіди Ту-22

З російської авіабази «Дягілєво» під Рязанню після удару безпілотника зникли 9 дальніх надзвукових бомбардувальників.

Про це свідчать супутникові знімки сервісу Planet.com, зроблені вранці 7 грудня. Повідомляє російська служба Радіо Свобода.

Бомбардувальники, а також кілька інших літаків зникли з місць своєї стоянки.

Імовірно, російські військові літаки перелетіли на інший аеродром.

Також зник Ту-22М3, який був пошкоджений під час удару по авіабазі Повітряно-космічних сил РФ.

Нагадуємо, що зранку 5 грудня стало відомо про вибухи на аеродромі базування стратегічної авіації в Енгельсі та авіабазі «Дягілєво» на околиці Рязані в Росії.

Росіяни спочатку повідомили, що на аеродромі спалахнув, а потім вибухнув бензовоз.

На місці інциденту працювали пожежники та рятувальники, а очевидці повідомляли, що вибух був такої сили, що його чули на великій відстані.

Згодом стало відомо, що в результаті удару по авіабазі пошкодження отримав надзвуковий ракетоносець Ту-22М3 з реєстраційним номером RF-34110 («02» червоний). Фотографії пошкодженого літака оприлюднили у мережі.

Удар пошкодив задню кромку хвостового горизонтального стабілізатора. Також з ладу виведені форсажні камери реактивних двигунів і дистанційна гарматна установка в хвості. Варто зазначити, що борт був споряджений крилатою ракетою Х-22 і, ймовірно, готувався до участі в обстрілах території України.

На фото також зафіксовано пошкоджений аеродромний пересуваний агрегат біля літака. Ймовірно, це АПА-80. Під машиною видно сліди крові.

У «Дягілєво», що за 500 кілометрів від лінії фронту, розміщений російський 43-й Центр бойового застосування та перенавчання льотного складу, оснащений літаками Ту-95МС, Ту-22М3, Ту-134УБЛ, Ан-26, а також 203-й авіаполк літаків-заправників, що має на озброєнні літаки-заправники Ил-78.

Бомбардувальник ТУ-22М3 ПКС Росії

Ту-22М3 – дальній надзвуковий ракетоносець-бомбардувальник, призначений для ураження наземних і морських цілей, здатний нести ядерну зброю. Росія неодноразово застосовувала такі літаки у війні з Україною для ракетних і бомбових ударів.

Авіація Бомбардувальник ПКС Росії Росія Світ Сусіди Ту-22