fbpx
З українського підприємства викрали обладнання для бойових літаків

З українського підприємства викрали обладнання для бойових літаків

Авіація Злочин ОПК ПАТ «Київський завод «Радар» Україна Укроборонпром

З одного з цехів АТ «Київський завод «РАДАР» невстановленими особами викрадено окремі блоки радіоелектронного обладнання для бойових літаків.

Про це повідомляє Мілітарний з посиланням на Державний концерн «Укроборонпром».

Повідомлено, що викрадене обкладення використовується в літаках сімейства «СУ».

Сума завданих Підприємству збитків уточнюється.

Зазначено, що злочинці ретельно готували крадіжку та вчинили попри посилені підприємством заходи з технічної захищеності.

«Київський завод «РАДАР». Фото з відкритих джерел

За даним фактом зареєстровано кримінальне провадження та проводиться досудове розслідування під процесуальним керівництвом Офісу Генерального прокурора.

Державний концерн «Укроборонпром» та АТ «Київський завод «РАДАР» надають всебічне сприяння правоохоронним органам у розслідуванні цього кримінального правопорушення та інших фактів незаконного проникнення на територію підприємства, що мали місце раніше.

У правоохоронних органах крадіжку обладнання з заводу поки не коментували.

АТ «Київський завод «РАДАР» – одне з передових підприємств України, що спеціалізується на виробництві сучасного радіоелектронного та радіолокаційного обладнання для літаків та вертольотів. Завод був створений у 1930 році та став одним із перших заводів авіаційного приладобудування на території Україні.

«Київський завод «РАДАР». Фото з відкритих джерел

Завод здійснює виробництво та ремонт метеонавігаційних РЛС «Буран-А» (для літаків АН-140, АН-148, АН-74ТК-300, БЕ-200, ІЛ-114), бортової навігаційно-посадкової апаратури «Курс-93М» (для АН-140, МІГ-29, МІ-8), МНРЛС-85, «Гроза», «Буран» (для літаків ТУ, АН, ІЛ різних типів).

Також головок самонаведення 9Б 1101К (для ракет Р27Р1 «повітря-повітря»), прицільно-навігаційних комплексів ПНР-24М (для СУ-24), «Восьминіг» (для КА-27, КА-28), систем розпізнавання 6231Р (для СУ-27, МІГ-29).

У травні 2019 року АТ «Київський завод «Радар» виготовив для протиповітряних сил Ефіопії 74 інерціальних напівактивних голівки самонаведення.

Авіація Злочин ОПК ПАТ «Київський завод «Радар» Україна Укроборонпром