fbpx
З’явились супутникові знімки наслідків удару по пункту зв’язку в Криму 

З’явились супутникові знімки наслідків удару по пункту зв’язку в Криму 

БпА (Безпілотні апарати) Війна з Росією Європа Крим Росія Світ Україна ФСБ Росії

У мережі з’явились супутникові знімки, які демонструють наслідки удару по пункту зв’язку ФСБ РФ поблизу села Семидвір’я під Алуштою

Про це повідомляє проєкт «Схеми» видання «Радіо Свобода».

На опублікованих знімках показана військова частина 28735 на території якої розташовано декілька будівель, які зазнали серйозних пошкоджень.

Будівлі використовувались для розміщення там відповідного обладнання для обробки сигналів та налаштувань антени космічного зв’язку.

Крім того, рух опору “Атеш” повідомляв, що внаслідок цього удару три військових загинуло.

Нагадаємо, що удар був завданий по території військової частини 23 травня 2024 року.

Тоді Telegram-канал “Крымский ветер” стверджував, що щонайменше шість ракет ATACMS влучили в центр зв’язку російської армії.

За першочерговою інформацією, могли бути ураженню антени зі складу комплексу зв’язку, але на супутникових знімках пошкоджень антен не помітно.

Наразі невідомо, як вплинуть ці пошкодження на роботоздатність комплексу, але можна констатувати факт, що наразі їх функціонування обмежене.

Раніше «Мілітарний» повідомляв, що у мережі опублікували фото з наслідками удару безпілотників по надгоризонтній РЛС «Воронеж-ДМ» біля населеного пункту Глубокий у Краснодарському краї.

Пошкодження зазнали дві будівлі, а також антенні полотна з активними фазованими антенними решітками (АФАР).

Пошкоджений радіолокаційний комплекс розташований за координатами 44.925245,40.984025 та входить до складу єдиної системи протиракетної оборони РФ.

Одна станція забезпечує дальність виявлення до 6000 км по горизонту та 7000 по вертикалі, при одночасному супроводженні до 500 цілей.

БпА (Безпілотні апарати) Війна з Росією Європа Крим Росія Світ Україна ФСБ Росії