fbpx
З’явилися фото наслідків удару по надгоризонтній РЛС “Воронеж-ДМ” у Краснодарському краї 

З’явилися фото наслідків удару по надгоризонтній РЛС “Воронеж-ДМ” у Краснодарському краї 

БпА (Безпілотні апарати) Втрати Росії Європа РЛС Росія Світ

У мережі опублікували фото з наслідками удару безпілотників по надгоризонтній РЛС «Воронеж-ДМ» біля населеного пункту Глубокий у Краснодарському краї.

Про це інформує «Мілітарний».

На опублікованих фото можна помітити дві пошкоджені будівлі на території військової в/ч 41003, де розташований 818 окремий радіотехнічний центр.

Пошкодження зазнали дві будівлі, а також антенні полотна з активними фазованими антенними решітками (АФАР).

Пошкоджений радіолокаційний комплекс розташований за координатами 44.925245,40.984025 та входить до складу єдиної системи протиракетної оборони РФ.

Одна станція забезпечує дальність виявлення до 6000 км по горизонту та 7000 по вертикалі, при одночасному супроводженні до 500 цілей.

Радарна станція передусім забезпечує виявлення міжконтинентальних балістичних ракет, які здійснюють свій політ у ближньому космосі.

Раніше «Мілітарний» повідомляв, що удар був завданий вранці 23 травня 2024 року. Після цього розпочалася пожежа. Про загиблих та поранених нічого не повідомляли.

Такі удари демонструють сильне розпилення російських засобів протиповітряної оборони.

Також це демонстрація їх недостатньої кількості, через що українські ударні дрони мають можливість уражати російські радарні станції вглибині країни.

Раніше «Мілітарний» повідомляв, що внаслідок ракетного удару 13 травня по «таємній» базі протиповітряної оборони РФ на території тимчасово окупованого Криму, загинув командир частини.

Факт його загибелі є підтвердженням того, що атака на радіотехнічний комплекс ворога була успішною, і були завдані певні пошкодження стаціонарних систем.

БпА (Безпілотні апарати) Втрати Росії Європа РЛС Росія Світ