fbpx
З’явилися супутникові знімки авіазаводу у Таганрозі після атаки БПЛА

З’явилися супутникові знімки авіазаводу у Таганрозі після атаки БПЛА

А-50 Авіабудування Авіація БпА (Безпілотні апарати) Втрати Росії Літак ДРЛВ Росія Світ тага Україна

З’явились супутникові знімки території таганрозького авіаційного заводу, який був атакований безпілотниками вранці 9 березня.

Відповідні знімки були опубліковані OSINTерами у мережі X (Twitter).

На опублікованих супутникових знімках, які були зроблені вдень 9 березня 2024 року можна помітити пошкодження одного з ангара.

Також, помітні сліди підпалу на даху ангара, що свідчить про пожежу. Треба зазначити, що атаковані ангари були місцем остаточного складання літаків.

Треба зазначити, що підприємство використовувалось для ремонту спецлітаків на базі Ту-95 та Ил-76. Крім того, як зазначають OSINT-експерти, один з літаків ДРЛВ А-50 на знімках за 8-9 березня відсутній на території заводу.

Водночас на знімках за 29 лютого він там був присутній. Невідомо, куди подівся літак, але у випадку якщо він був переміщений до ангара, є вірогідність, що він був пошкоджений.

Нагадаємо, що вранці 9 березня 2024 року у російському Таганрозі велика кількість дронів атакувала авіазавод, де відбувається ремонт та виробництво спецлітаків, у тому числі літаків дальнього радіолокаційного виявлення А-50.

Тоді повідомлялось, що близько 41 безпілотника були націлені на різні військові об’єкти міста. За словами місцевих жителів, вони чули не менше 5 вибухів.

Треба зазначити, що атака відбулась після того, як глава «Ростех» – Сергій Чемезов, повідомив, що підприємство відновить виробництво літаків цього типу.

За його словами, відновлення виробництва відбувається через потребу у цих літаках Повітряно-космічних сил РФ, а також через зацікавленість іноземних країн.

Він зазначив, що виробництво обов’язково відновлять, оскільки підприємства мають відповідні потужності для виробництва як радарної станції, так і самих літаків.

Відновлення виробництва, в першу чергу пов’язане з втратами літаків А-50, у перші два місяці 2024 року. Обидва впали поблизу Азовського моря. Першим втраченим літаком став А-50У з бортовим номером RF-50601, який сили ППО України поцілили над Азовським морем 15 січня 2024 року.

Другий А-50 був збитий над Краснодарським краєм 23 лютого 2024. Бортовий номер літака, а також його модифікацію не повідомляли.

А-50 Авіабудування Авіація БпА (Безпілотні апарати) Втрати Росії Літак ДРЛВ Росія Світ тага Україна