fbpx
Завершуються випробування нового гелікоптера для армії США

Завершуються випробування нового гелікоптера для армії США

Sikorsky Sikorsky HH-60W Авіабудування Авіація Випробування Гелікоптери ПС США Світ США

Повітряні сили США завершили останній раунд випробувань нового бойового рятувального гелікоптера Sikorsky HH-60W Jolly Green II.

Про це повідомляє AirForce Times.

17 травня 2019 року вилетівши з випробувального комплексу у штаті Флорида HH-60W вперше піднявся в небо.

Sikorsky HH-60W отримав нову радіолокаційну станцію, систему виявлення радіолокаційного опромінення AN/APR-52, нову оптико-електрону станцію, а також інші системи.

На останньому етапі випробувань Sikorsky HH-60W Jolly Green II перевірялось його озброєння , що складається з 7,62-мм та 12,7-мм кулеметів.

До цього було перевірено інші характеристики машини, зокрема системи зв’язку, дозаправку в повітрі, стійкість до перепадів температур та інші.

Багатоцільовий гелікоптер Sikorsky UH-60 Black Hawk

Повітряні сили США планують придбати 113 одиниць HH-60W на суму 7,6 млрд доларів та повністю замінити усі HH-60G Pave Hawk.

Бойовий пошуково-рятувальний гелікоптер Sikorsky HH-60W Jolly Green II  є похідним (після ряду модернізацій) від UH-60 Black Hawk.


Читайте також: Sikorsky та Boeing представили новий гелікоптер


Головним завданням цих машин є доставка особового складу вдень та вночі в район проведення операцій, у тому числі на території контрольовані ворогом.

UH-60 «Black Hawk». Фото з відкритих джерел

За заявами виробника, та відгуками Повітряних сил HH-60W Jolly Green II  є принципово новою машиною, та значно підвищить ефективність виконання завдань.

Попередня модель HH-60G Pave Hawk продовжить нести службу до повного переходу на нові гелікоптери .

Sikorsky Sikorsky HH-60W Авіабудування Авіація Випробування Гелікоптери ПС США Світ США