fbpx
ЗС Білорусі отримують нові комбіновані радіостанції «Богатырь-2»

ЗС Білорусі отримують нові комбіновані радіостанції «Богатырь-2»

Білорусь Бронетехніка Європа Радіозв'язок Світ Сусіди

Комбінована радіостанція Р-186 «Богатырь-2» прийнята на озброєння Збройних Сил Білорусі та поставляється у війська зв’язку.

Про це повідомляє Державний військово-промисловий комітет Республіки Білорусь.

«Богатырь-2» розроблена в ВАТ «АГАТ-системы управления» та зроблена на базі колісного броньованого шасі МЗКТ-490100-19 («Volat»).

Машина призначена для організації відкритої та засекреченого телефонного зв’язку, передачі даних по коротких хвилях (КХ) і ультракоротких (УКХ) радіоканалах, через мережу оператора стільникового зв’язку, а також станцію супутникового зв’язку при веденні різних видів бою в русі та на стоянці.

Виріб добре ще й тим, що його можна експлуатувати як в русі, так і на стоянці, автономно і при розгортанні в складі вузла зв’язку пункту управління.

Комбінована радіостанція Р-186 «Богатырь-2»

До складу комбінованої радіостанції Р-186 входить широкий спектр засобів зв’язку і телекомунікаційного устаткування – УКХ і КХ-радіостанції, модеми, комутатори, станція супутникового зв’язку, обладнання для роботи в мережах 3G / 4G, комплексна навігаційна система і т.д.

Відзначається, що для «Богатырь-2» довелося створити спеціальну модифікацію шасі МЗКТ-490100-19, яка дозволила встановити всередині бронеавтомобіля необхідне телекомунікаційне обладнання.

Для довідки: МЗКТ-490100-19 (Volat) – Легкоброньований повнопривідний автомобіль від Мінського заводу колісних тягачів.

Дослідний зразок V1 був створений у 2016 році. Вперше машини з’явилася на виставці Eurosatory в Парижі.

МЗКТ-490100-010 на міжнародному військово-технічному форумі «Армія-2018»

МЗКТ-490100-017 успішно пройшов випробування і був прийнятий на озброєння внутрішніх військ МВС Білорусі. Перші дві машини надійшли в мінський СОБР в грудні 2017 року і відразу ж заступили на цілодобове бойове чергування.

Нагадаємо, у серпні 2020 року Мінський завод колісних тягачів (МЗКТ) представив новітній легкоброньований автомобіль Volat-490101.

Повідомляється, що великий потенціал і широкі технічні можливості продемонструвала комбінована радіостанція Р-186 в ході ряду навчань, проведених у 2018-2020 роках, на яких «Богатырь-2» забезпечував бойове управління військами вищого командного складу Збройних Сил Білорусі.

Білорусь Бронетехніка Європа Радіозв'язок Світ Сусіди