fbpx
ЗСУ отримали 7 відремонтованих та модернізованих БМП

ЗСУ отримали 7 відремонтованих та модернізованих БМП

БМП-1 БМП-2 Бронетехніка Житомирський бронетанковий завод Модернізація

Державне підприємство “Житомирський бронетанковий завод” передало ЗСУ чергову партію з 7 відремонтованих та модернізованих бойових машин піхоти, з них 5 одиниць БМП-1 та 2 одиниці БМП-2.

Про це повідомляє пресслужба ДК “Укроборонпром”.

Ремонтні роботи здійснено в рамках договору на виконання державного оборонного замовлення, який було укладено восени 2018 р. строком на 2 роки.

Працівники підприємства відновили боєздатність всіх систем та агрегатів, замінили несправні прилади, перевірили роботу озброєння тощо.

У вересні минулого року аналогічні роботи були проведені на 15 переданих для ЗСУ відремонтованих та модернізованих БМП-1.

ДП “Житомирський бронетанковий завод” займається виготовленням, капітальним ремонтом та модернізацією легкоброньованої техніки різних модифікацій: БМП, БРЕМ, БМД, БРДМ, БТР, а також машини на їх базі.

В 2018 році під час міжнародної виставки озброєнь “Зброя та безпека 2018” було представлено варіант модернізації БМП-1 від ДП “Житомирський бронетанковий завод” – БМП-М1С:

Модернізована БМП-М1С

Вона відрізняється від базової бойової машини бойовим модулем “Стилет” з 30-мм гарматою 2А42 та двома установками ПТРК “Бар’єр-212”. Також модуль оснащений кулеметом калібру 7.62 та системою управління вогнем “Синтез”.

Бойова машина отримала німецький двигун Deutz 2013 L6 V4 та може розвивати швидкість до 70 км/год землею, або 7.5 км/год на плаву.

Маса БМП дорівнює 15.5 тоннам. Екіпаж складається з трьох осіб та ще восьми десантників.

Конструктори ЖБТЗ збільшили висоту десантного відсіку, що значно покращило умови перебування солдат всередині бойової машини. Було додано нові оглядові віконця для водія та встановлено протиуламковий захист гусениці.

Також в 2018 році Державне підприємство “Завод ім. Малишева” у рамках програми імпортозаміщення освоїв та розпочав серійне виробництво нових гусениць для БМП-1 та БМП-2 зі спеціальних сталей українського виробництва.

БМП-1 БМП-2 Бронетехніка Житомирський бронетанковий завод Модернізація