fbpx
ЗСУ отримали американські бронемашини Cougar

ЗСУ отримали американські бронемашини Cougar

MRAP Автотехніка Бронетехніка Війна з Росією Військова допомога Десантно-штурмові війська (ДШВ) ЗСУ Світ США Україна Україна-США

Сполучені Штати передали українським військовим броньовані машини Cougar класу MRAP.

Фото цієї техніки опублікував міністр оборони України Олексій Резніков.

Машина стояла поміж іншої західної бронетехніки, яку передали Збройним силам України.

Бронемашини Cougar надійшли на озброєння Десантно-штурмових військ ЗСУ.

Опубліковані міністром фото свідчать про те, що разом із бронемашинами Cougar українські військові отримали колісні бронетранспортери Stryker, британські танки Challenger 2, бронемашини Roshel Senator та німецькі бойові машини піхоти Marder.

«Сьогодні мав за честь спільно з командувачем ДШВ ЗСУ генерал-майором Максимом «Майком» Миргородським та нашими десантниками обкатати нове поповнення в наших армованих підрозділах. Challenger від Британії, Stryker і Cougar від США та Marder від Німеччини», – написав міністр.

Нагадаємо, що передача Україні американських бронемашин Cougar класу MRAP була анонсована у грудні 2022 року у великому пакеті військової допомоги від США вартістю 1,85 млрд доларів.

Сполучені Штати тоді зобов’язались передати Україні 37 таких броньованих машин.

Cougar класу MRAP (Mine-Resistant Ambush Protected) – сімейство броньованих машин виробництва компанії Force Protection Inc.

Бронемашина Cougar класу MRAP. Фото з відкритих джерел

Ці машини досить безпечні за рахунок вдалої конструкції та якісних матеріалів. У комплексі вони захищають від широкого спектру пошкоджень як екіпаж і десант, так і моторний відсік. Бронемашина може витримати підрив на вибуховому пристрої та обстріл зі стрілецької зброї.

Cougar має V-подібне днище корпусу, яке перерозподіляє енергію вибухової хвилі убік від екіпажу. Машина у різних варіантах може мати шасі з колісною формулою 4х4 або 6х6.

Бронемашина Cougar 4x4 класу MRAP

Машина може бути озброєна великокаліберним кулеметом калібру 12,7-мм або 40-мм автоматичним гранатометом.

MRAP Автотехніка Бронетехніка Війна з Росією Військова допомога Десантно-штурмові війська (ДШВ) ЗСУ Світ США Україна Україна-США