fbpx
ЗСУ підтвердили удари по Антонівському мосту та греблі у Новій Каховці

ЗСУ підтвердили удари по Антонівському мосту та греблі у Новій Каховці

Вибухи Війна з Росією Втрати Росії ЗСУ Україна Херсон Херсонщина

У Збройних Силах України підтвердили удари по Антонівському мосту у Херсоні та греблі у Новій Каховці.

Про це в ефірі телемарафону повідомила начальник об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк, пише «Укрінформ».

Вона додала, що також знищено кілька баз зберігання боєприпасів окупаційних сил РФ.

“Відпрацьовано той самий вогневий контроль, який ми тримали кілька діб на цьому напрямку, і він має свої результати, має влучення, достатньо поважні, як по Антонівському, так і по Каховському мосту”, – сказала Гуменюк.

Гуменюк також розповіла про знищення ворожих баз із боєприпасами на півдні України.

“Уточнюємо, які саме з результатів наші. Оскільки ми розуміємо, що рух спротиву на окупованих територіях є досить потужним”, – додала Гуменюк.

За її словами, партизанський рух на півдні та підриви складів суттєво впливає на моральний стан російських військ та на їх боєздатність. Окупанти зазнають втрат у техніці, боєкомплекті та особовому складі.

Речниця заявила, що “росіяни підтягують свої резерви, які хотіли використовувати для активних дій надалі, щоб залатати дірки в обороні”.

Нагадаємо, учора пізно вночі у низці населених пунктів окупованої Херсонської області пролунали вибухи.

Зокрема, очевидцями повідомлялося про удар по Антонівському мосту через Дніпро у Херсоні. На мосту після вибуху, ймовірно загорілася будівельна техніка, за допомогою якої в останні дні росіяни намагалися відновити дорожнє полотно.

Також були повідомленння про вибухи поблизу Каховської ГЕС. Окрім того, надходить інформація про вибухи у Олешках, Чорнобаївці та Скадовську та Чаплинці.

Раніше загарбники визнали, що Антонівський міст в Херсоні серйозно пошкоджено після удару ЗСУ. Міст має важливе стратегічне значення для російської армії, адже він – один із кількох, через які можливо забезпечувати угрупування окупантів, що перебувають в Херсоні та на правому березі Дніпра.

Вибухи Війна з Росією Втрати Росії ЗСУ Україна Херсон Херсонщина