fbpx
ЗСУ поставили нові модифікації гвинтівки UAR-15

ЗСУ поставили нові модифікації гвинтівки UAR-15

ОПК Піхотне озброєння Україна

Спецпідрозділи української армії отримали нові модифікації штурмової гвинтівки UAR-15.

Про це розповів заступник Міністра оборони України генерал-лейтенант Іван Гаврилюк виданню АрміяІnform.

У лютому 2023 року на озброєння ЗСУ було прийнято автоматичну гвинтівку UAR-15. У Нацгвардії вони прийняті ще до повномасштабного вторгнення.

У листопаді лінійка стрілецького озброєння ЗСУ поповнилась зразками — UAR-15S, UAR-15S1, UAR-15SM.

Концептуальна різниця цих трьох модифікацій автоматичної гвинтівки UАR-15 — різна довжина ствола.

Гвинтівки UAR-15S, UAR-15S1, UAR-15SM

За оцінкою представника міноборони України, автоматична гвинтівка UАR-15 та її модифікації мають чимало переваг у порівнянні з радянськими зразками.

Відзначають точність, дальність стрільби та менша вага.

Гвинтівка UАR-15 має модульне компонування, що дозволяє легко робити заміну різних компонентів для зручного налаштування гвинтівки в експлуатації під стрільця.

Верхня частина ствольної коробки та цівка мають напрямні типу Пікатіні для установки прицілів та інших тактичних аксесуарів.

Гвинтівки UAR-15. Липень 2020. Фото: Нацгвардія

На гвинтівці передбачено можливість встановлення пристрою зниження рівня звуку пострілу. Ресурс ствола складає близько десять тисяч пострілів.

Гвинтівки UAR-15 виробляються українським приватним підприємством Ukrop (ТОВ «Укроп»), що пропонує військові версії торгової марки Zbroyar.

Штурмова гвинтівка UAR-15 та інші зразки стрілецької зброї від приватного підприємство ТОВ "УКРОП" (Ukrop). Грудень 2020. Фото: Defense Express

Нагадаємо, у 2020 році Державна прикордонна служба України отримала партію гвинтівок UAR-15 під патрон 5,56×45 мм для озброєння спецпризначенців.

ОПК Піхотне озброєння Україна