fbpx
ЗСУ спростували звільнення Старомар’ївки

ЗСУ спростували звільнення Старомар’ївки

Війна на Донбасі Донбас ЗСУ Російська агресія Україна

Збройні сили України спростували звільнення села Старомар’ївки у Донецькій області.

Про це інформує Мілітарний.

Сьогодні російсько-окупаційні війська та ворожі засоби масової інформації почали поширювати повідомлення про нібито спробу Збройних сил України звільнити село Старомар’ївка на Донеччині.

Окупанти заявляли, що українські військові зайшли в село ввечері 25 жовтня та закріпились там.

“Сьогодні у соціальних мережах поширилася інформація про ніби то захоплення українськими військовослужбовцями міжпозиційного простору на тимчасово окупованих територіях Донецької області, що неподалік населеного пункту Гранітне.
Командування Об’єднаних сил заявляє, що ця інформація є неправдивою. Це чергова спроба незаконних збройних формувань РФ дискредитувати та звинуватити Україну у порушенні лінії розмежування”, йдеться у повідомленні пресслужби Операції об’єднаних сил.

Як виявилося, бойовики першими здійснили артилерійський обстріл села Гранітне.

В результати чого, Збройні сили України вирішили вперше застосувати ударні дрони Bayraktar TB2 для знищення ворожих позицій.

Таке рішення було прийнято для збереження життя українських цивільних осіб та військових.

Знищення розрахунку артилерійської установки бойовиків російсько-терористичних військ

Після знищення, як мінімум однієї обслуги ворожої артилерійської системи, решта окупантів були вимушені полишили свої позиції.

Внаслідок вдалих дій українських ударних безпілотників російські окупанти почали поширювати неправдиву інформацію про нібито спробу звільнення села Старомар’ївки.

Старомар’ївка знаходиться біля села Гранітне, яке підконтрольне уряду України. Ці населені пункти ділить річка Кальміус. До війни між селами був автомобільний міст, але його підірвали у 2014 році.

Мешканці села часто ходять до Гранітного пішохідним мостом. Вони відвідують магазин та лікарню, діти — школу. Загалом у населеному пункті проживає близько 150 осіб.

Війна на Донбасі Донбас ЗСУ Російська агресія Україна