fbpx
ЗСУ відпрацювали мінування з напрямку окупованого Криму

ЗСУ відпрацювали мінування з напрямку окупованого Криму

ЗСУ Командувач Об'єднаних сил Навчання Україна Херсонщина

Бійці інженерних підрозділів ЗСУ відпрацювали на практиці тренування із мінування з напрямку окупованого Криму.

Про це повідомляє Командування об’єднаних сил ЗС України.

Підпорядковані підрозділи тренувались встановлювати мінно-вибухові загородження як на суходолі, так і на десантно-доступних ділянках морського узбережжя.

На суходолі, українські військовослужбовці здійснюють тренування з нарощування інженерних загороджень мінними загороджувачами ПМЗ-4п та ГМЗ-3. В свою чергу, на десантно-доступних ділянках морського узбережжя — плаваючими транспортерами ПТС-2.

— Рубежі мінування на ймовірних напрямках дій противника значно ускладнюють його просування у глибину оборони наших військ, — зазначив командувач об’єднаних сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Встановлення протидесантної донної міни ПДМ-1М

Також він додав, що поєднання заздалегідь підготовлених оборонних укріплень з системою інженерних загороджень та системою багато ешелонованого вогневого ураження, значно сковує дії противника та завдає йому значних втрат.

— Постійні тренування інженерно-саперних підрозділів та рухомих загонів загороджень, як морських, так і тих, що діють на суходолі, гарантують своєчасне виконання завдань стосовно обмеження мобільності ворожих сил та засобів, — наголосив генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Відео з тренувань:

Подібні тренування відбуваються і в інших підпорядкованих Командуванню об’єднаних сил ЗС України, для прикладу нещодавно ми повідомляли про навчання протиповітряної оборони та ракетних військ.

За сценарієм польові тренування відбувались в умовах максимально наближених до бойових, коли засоби ЗСУ були приведені в бойову готовність за максимально короткий термін.

Метою всіх вишколів є перевірка готовності сил та засобів приданих на цьому напрямку вчасно реагувати на напад російських військ з боку окупованого Кримського півострова.

ЗСУ Командувач Об'єднаних сил Навчання Україна Херсонщина