fbpx
ЗСУ визначили на 2021 рік кількість багатонаціональних навчань

ЗСУ визначили на 2021 рік кількість багатонаціональних навчань

JMTG-U Європа ЗСУ Навчально-тренувальна місія операція «ORBITAL» Навчання Співпраця Україна

Наступного року ЗС України планують взяти участь у 22 багатонаціональних навчаннях.

Про це повідомляє АрміяInform з посиланням на Міністра оборони України Андрія Тарана.

Як зазначено, 8 навчань пройдуть на території України та 14 за кордоном.

Про це Міністр оборони України Андрій Таран повідомив під час брифінгу на тему: «Оборонні аспекти євроатлантичної інтеграції України: основні досягнення та завдання на перспективу» для послів та військових аташе держав-членів НАТО та представників офісу НАТО в Україні.

«Ми запрошуємо всіх наших партнерів підвищити рівень участі у навчаннях на території України наступного року. Зі свого боку, ураховуючи отриманий статус партнера з розширеними можливостями, Збройні Сили України готові приєднатися до відповідних навчань Альянсу, пов’язаних із колективною обороною», — заявив Андрій Таран.

Наступного року ЗС України планують взяти участь у 22 багатонаціональних навчаннях. Міністр оборони України Андрій Таран

Він також наголосив, що Міністерство оборони спільно з партнерами працює над підвищенням кваліфікації українських військовослужбовців у рамках таких військових тренувальних місій, як, JMTG-U,ORBITAL, UNIFIER та LMTG-U.

Довідково: JMTG-U — «Об’єднана багатонаціональна група з підготовки — Україна»; UNIFIER — тренувальна місія ЗС Канади; Операція ЗС Великої Британії та Королівства Данії ORBITAL, LMTG-U — тренувальна місія ЗС Литовської Республіки.

Нагадаємо, інструктори США групи JMTG-U проводять курси для українських інструкторів з підготовки бойових розрахунків протитанкових ракетних комплексів FGM-148 Javelin.

У жовтні 2020 року стало відомо, що інструкторська місія Orbital здійснюватиме військово-морську підготовку українських військових.

JMTG-U Європа ЗСУ Навчально-тренувальна місія операція «ORBITAL» Навчання Співпраця Україна