fbpx
47-ма бригада показала бойове застосування своїх M1A1 SA Abrams

47-ма бригада показала бойове застосування своїх M1A1 SA Abrams

47 ОМБр Авдіївка Війна з Росією Донбас Танк "Abrams" Україна

Воїни 47-ї окремої механізованої бригади показали бойове застосування своїх танків M1A1 SA Abrams на авдіївському напрямку.

Відповідне відео оприлюднила пресслужба бригади.

«І поки російські окупанти намагаються зрозуміти, де танки Abrams, танкісти 47 окремої механізованої бригади вже понад місяць розбирають російських загарбників та їхню техніку на молекули», – йдеться в повідомленні бригади.

На відео можна помітити наявність динамічного захисту ARAT на бойових машинах. Нагадаємо, що «Мілітарний» у січні повідомляв, що танки M1A1 SA Збройних Сил України оснащуються комплектом динамічного захисту M19 Abrams Reactive Armor Tile-1 (ARAT-1).

До цього часу поставлені Сполученими Штатами основні бойові танки M1A1 Abrams у спеціальній версії SA (situational awareness) «світилися» без додаткових елементів бронезахисту.

Динамічний захист ARAT входить до комплекту Tank Urban Survival Kit (TUSK), який активно застосовували американські танкісти під час кампанії в Іраку.

Шлях танків Abrams в Україну

Наприкінці травня 2023 року 200 українських військовослужбовців розпочали навчання на танках M1 Abrams на американській військовій базі у Німеччині.

Програма тренувань передбачала не тільки підготовку екіпажів для експлуатації танків, а й навчання персоналу з технічного обслуговування цих бойових машин.

На початку серпня Сполучені Штати офіційно схвалили передачу Україні першої партії танків Abrams. Основний курс підготовки екіпажів і технічного персоналу на цих танках завершився в серпні.

Спочатку планувалося, що для передачі Україні американських танків використають кошти Ініціативи сприяння безпеці України для закупівлі нової техніки у виробника.

Потім вирішили вилучити техніку із запасів армії США, а перед відправкою до України танки ремонтують та переобладнують.

Штати також включили танкові бронебійні снаряди зі збідненим ураном до пакета військової допомоги Україні, який був оголошений 6 вересня.

«Мілітарний» 17 жовтня 2023 року повідомляв, що всі обіцяні Сполученими Штатами танки M1 Abrams прибули до України.

47 ОМБр Авдіївка Війна з Росією Донбас Танк "Abrams" Україна