fbpx
Американські сенатори закликали передати Україні касетні боєприпаси

Американські сенатори закликали передати Україні касетні боєприпаси

Боєприпаси Війна з Росією Військова допомога Світ США Україна Україна-США

Чотири американські сенатори від Республіканської партії закликали адміністрацію президента США передати Україні касетні боєприпаси.

Вони надіслали відповідного листа зі своїм зверненням Джо Байдену, повідомляє Foreign relations committee.

На думку парламентарів, ці боєприпаси можуть допомогти українським силам на полі бою, зокрема у обороні Бахмута та на інших ділянках фронту.

Свої підписи під зверненням залишили голова комітету Палати представників з закордонних справ Майкл Маккол та голова комітету з питань збройних сил Майк Роджерс, а також сенатори Джим Ріш, член комітету Сенату з питань зовнішніх зв’язків та член комітету Сенату з питань збройних служб Роджер Вікер.

Політики у відкритому листі закликають Білий дім передати Україні артилерійські касетні боєприпаси сімейства DPICM.

“Ми глибоко розчаровані небажанням вашої адміністрації надати Україні потрібний тип й кількість далекобійних вогневих засобів та можливостей маневрування для створення та використання оперативних проривів проти росіян.

На жаль, безпосередні наслідки відмови надати Збройним силам України боєприпаси DPICM та інше озброєннях’ проявляються сьогодні на полі бою у Бахмуті та в інших місцях в Україні”, – йдеться у листі.

Американські сенатори наголосили, що передача касетних боєприпасів дозволить Україні компенсувати кількісну перевагу Росії як у живій силі, так і в артилерійських снарядах, а також дозволить ЗСУ сконцентруватися на застосуванні інших типів артилерійських снарядів проти інших важливих ворожих цілей на полі бою.

За інформацією політиків, США мають на озброєнні майже 3 млн таких снарядів, більша частина яких перебуває на американських базах та базах союзників США у Європі.

Сенатори-республіканці наголошують, що надання такого озброєння підвищить ефективність ураження російських окупаційних військ.

DPICM (dual purpose improved conventional munition) – це сімейство американських артилерійських та реактивних касетних снарядів, які можуть бути споряджені кумулятивними бойовими елементами, які призначені для ураження бронетехніки, або суббоєприпасами уламкової дії для боротьби з живою силою.

Нагадуємо, що у січні міністр оборони Естонії заявив, що країна готова передати Україні касетні боєприпаси, які має на озброєнні, але для цього потрібна згода Німеччини, яка виробляє ці снаряди.

Боєприпаси Війна з Росією Військова допомога Світ США Україна Україна-США