fbpx
Авіабаза НГУ оновлює інфраструктуру під гелікоптери Airbus

Авіабаза НГУ оновлює інфраструктуру під гелікоптери Airbus

Авіабаза НГУ Авіація Будівництво Гелікоптери НГУ Україна

Авіабаза НГУ оновлює інфраструктуру під гелікоптери Airbus – будуються нові ангари для розміщення авіаційної техніки військової частини.

Про це повідомила телерадіокомпанія «КТМ» з Олександрії.

Наразі у арсеналі військової частини є 2 гелікоптери Airbus H225 отриманих з 2018 року.

Перший з бортів із бортовим номером 10 для Національної Гвардії прибув до України в грудні 2018 року, другий гелікоптер з бортовим номером 11 прибув до України на початку 2020 року.

Гелікоптер Airbus H225 Національної Гвардії України з бортовим номером 11 під час приземлення в Австрії

Перші два військові льотчики пройшли практичне та теоретичне навчання у своїх колег у Франції, наступні вже проходять стажування у Ніжині де французькі інструктори готують авіаторів для авіаційної системи МВС.

Саме там розташований Спеціальний авіаційний загін оперативно-рятувальної служби цивільного захисту ДСНС України, що також має на озброєнні гелікоптери Airbus H225, останній з яких прибув до України в листопаді 2020 року.

До кінця року авіація Національної гвардії має поповнитись ще 4-ма гелікоптерами французької компанії Airbus Helicopters.

Про особливості та переваги нового повітряного транспортного засобу у сюжеті місцевого телеканалу з аеродрому:

До створення необхідної інфраструктури в Олександрії на авіабазі НГУ, проводились роботи у Ніжині на території Спеціального авіаційного загону оперативно-рятувальної служби цивільного захисту ДСНС України:

Аналогічні будуть створені на авіаційній базі Національної поліції поблизу Канева у Черкаській області на вертольотодромі «Канів» котрий передали від «Украерорух» до Міністерства внутрішніх справ.

Центр обслуговування підрозділів Національної поліції України вже оголосив тендер на закупівлю 2 комплектів ангару для зберігання авіаційної техніки, що будуть побудовані на вертодромі «Гелікоптерний майданчик Канів (Пекарі)».

(майданчик “Канів”. Фото С.Науменко)

На ньому базуватимуться та проходитимуть технічне обслуговування гелікоптерів Airbus H145 Національної поліції України.

Авіабаза НГУ Авіація Будівництво Гелікоптери НГУ Україна