fbpx
BAE Systems відновлює виробництво M2 Bradley та М777

BAE Systems відновлює виробництво M2 Bradley та М777

BAE Systems Артилерія Бронетехніка ОПК США

BAE Systems відновлює виробництво бойових машин піхоти M2 Bradley та 155-мм гаубиць М777.

Про це повідомляє видання Defense News.

Відповідну заяву зробив Том Арсено, виконавчий директор BAE Systems у Сполучених Штатах у інтерв’ю Defense News.

Арсено заявив, що компанія зараз працює над заміщенням бойових машин та боєприпасів, які були передані Україні у якості військової допомоги.

До прикладу, Армія Сполучених Штатів збільшила замовлення бронетранспортерів AMPV (Armored Multi-Purpose Vehicle), які вважаються заміною М113.

Також повідомляється, що компанія BAE Systems працює над відновленням виробництва 155-мм гаубиць М777, попит на які зріз після початку російсько-української війни.

«Зараз, з огляду на підвищену увагу до важливості артилерії в таких конфліктах, як цей, інтерес до неї відновився. Армія працює з нами над його відновленням», – сказав Арсено.

На питання журналістів про перегляд доцільності виробництва деяких зрасків озброєння Арсено відповів, що компанія отримала замовлення на близько 100 нових M2 Bradley.

«І хоча ми планували згорнути виробництво Bradley протягом наступних кількох років, у нас є замовлення на сотні інших, новіших машин», – сказав він.

Журналісти Defense News запитали виконавчого директора BAE про поєднання засобів різного технологічного рівня у російсько-українській війні і про їх майбутнє. Арсено відповів, що ніхто не міг передбачити такого, і компанія готова до нових викликів.

Він порівняв FPV-дрони з загрозою саморобних вибухових пристроїв у Афганістані та Іраку, назвавши їх “літаючими СВП”.

«Під час війн в Іраку та Афганістані з’явилися саморобні вибухові пристрої. Вони з’явилися нізвідки і стали справжньою проблемою. А тепер з’явилися літаючі СВП», – відповів Арсено.

Також Арсено поскаржився на затримки в ухваленні видатків на оборону і ускладнення роботи оборонно-промислового комплексу, які виникають через це.

«Промисловість вже звикла до таких затримок, і Міністерство оборони також звикло до того, як вони планують свої витрати. Але особливо, коли попит зростає, і вони мають ці потреби на кількох фронтах, це велика проблема. Поки що вона не проявилась, але чим довше це затягуватиметься до 2024 року, тим більше це може підірвати низку служб з точки зору їхніх планів», – заявив виконавчий директор.

“Мілітарний” неодноразово повідомляв про розширення виробничих потужностей оборонних компаній та збільшення темпів виробництва озброєння.

Однак разом з цим, масове переозброєння європейських країн спричиняє черги та зриви термінів поставок зброї як для України, так і для її союзників.

BAE Systems Артилерія Бронетехніка ОПК США