fbpx
Бійці 128 бригади взяли в полон 11 росіян на Запорізькому напрямку

Бійці 128 бригади взяли в полон 11 росіян на Запорізькому напрямку

128 оГШБр Війна з Росією Військовополонені Запоріжжя Україна

Воїни 128 бригади відбили атаку російських військових та взяли у полон 11 окупантів на Запоріжжі.

Про це повідомляє пресслужба бригади.

Атака окупантів була зупинена ще на підході до українських позицій – наступаючу бронетехніку вдалось накрити та пошкодити артилерією, після чого дезорієнтована ворожа піхота сховалась в укриття.

Після розбиття наступаючих сил штурмова група 128 бригади висунулась на зачистку “сірої зони” від залишків ворожих сил.

Під впливом щільного стрілецького вогню уцілілі вороги прийняли єдине правильне рішення – здатися в полон. Процес здачі зафіксовано на відео.

У пресслужбі зазначили, що серед полонених було виявлені колишні ув’язнені, дагестанці та один мешканець Санкт-Петербурга. Усі – військовослужбовці 71 мотострілецького полку ЗС РФ.

Наразі полонені дають цінну інформацію військовим контррозвідникам після чого поповнять фонд для обміну полоненими.

У полон – безпілотнику

Раніше, 2 лютого під час атаки дронів на російські позиції на тому ж напрямку один з вцілілих окупантів здався у полон безпілотнику 128 ОГШБр.

Дрон бійців гірсько-гтурмового підрозділу за допомогою скидів ліквідував одного російського військового, після чого інший піхотинець вирішив здатись.

За помахами пропеллерів дрона роззброєний окупант пішов до українських позицій. На допиті полонений розповів про особовий склад, озброєння свого підрозділу та інші тактичні відомості.

Нагадаємо, що 8 лютого в рамках операції “Говерла” український підрозділ ССО захопив опорний пункт супротивника, який не вдавалось захопити кілька місяців.

Український боєць ССО в ході операції "Говерла", лютий 2024. Фото: пресслужба ССО.

ССО провели складну та ефективну операцію, в результаті якої військовим вдалось покращити своє оперативно-тактичне положення та взяти у полон двох десантників противника.

128 оГШБр Війна з Росією Військовополонені Запоріжжя Україна