fbpx
Білорусь кличе Росію для навчань на кордоні з Україною

Білорусь кличе Росію для навчань на кордоні з Україною

Білорусь Європа Світ Сусіди

Білоруська армія планує провести спільні з Росією навчання «по прикриттю південних кордонів».

Про це заявив міністр оборони Білорусі генерал-лейтенант Віктор Хрєнін, пише білоруське телеграфне агентство БЕЛТА.

Заява прозвучала після наради з питань військової безпеки за участі самопроголошеного лідера Білорусі Олександра Лукашенко в центрі стратегічного управління стаціонарного пункту управління генерального штабу ЗС Білорусі.

Очільник білоруського оборонного відомства заявив, що у майбутньому році не заплановано масштабних військових маневрів на кшталт «Запад» чи «Щит Союза», але у середньостроковій перспективі є «комплекс заходів на середньострокову перспективу з прикриття підвенних кордонів Білорусі», тобто на межі з Україною.

«Ми плануємо проведення навчань спільно з нашими колегами, основним стратегічним союзником – Російською Федерацією», – заявив Хрєнін.

Військовослужбовці білоруської армії

Віктор Хрєнін сказав, що обстановка довкола Білорусі продовжує накалятися:

«Ми бачимо, як довкола наших держкордонів створюються угрупування військ як на західному, так і на південному напрямках»

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив про готовність підтримати Росію в ескалації ситуації на українському Донбасі.

«Вони прекрасно розуміють: якщо вони знову розвяжуть війну на Донбасі чи десь на кордоні з Росією, Білорусь в стороні не залишиться».

До цього Лукашенко заявив, що йому потрібні кілька дивізіонів російських ракетних комплексів «Іскандер» на кордоні з Україною.

Також Москва та Мінськ підписали у 2021 контракти на постачання до Білорусі винищувачів, гелікоптерів та засобів ППО. Термінів постачання зброї при цьому він не уточнив.

Білорусь розраховує вже у середині 2022 року отримати ескадрилью російських бойових гелікоптерів Ми-35.

Білорусь Європа Світ Сусіди