fbpx
Білоруські танкісти тренуються форсувати водні перешкоди

Білоруські танкісти тренуються форсувати водні перешкоди

Білорусь Бронетехніка Європа Навчання Світ Сусіди Т-72 Танк

Білоруські військовослужбовці відпрацьовують практичні навики подолання водних перешкод.

Про це повідомляє Міністерство оборони Республіки Білорусь.

Повідомляється, що 10 червня, на вододромі біля міста Борисов військовослужбовці танкового батальйону 19-ї окремої гвардійської механізованої бригади відточували навички водіння танка під водою, використовуючи танки Т-72.

Зазначається, що напередодні водіння бойової машини з механіками-водіями танків пройшло практичне заняття з легкої водолазної підготовки, в ході якої військовослужбовці вивчили порядок дій у разі затоплення бойової машини і екстреної евакуації з неї.

“Вивчивши порядок своїх дій, танкісти сміливо подолали відстань в 300 метрів під водою на глибині до 5 метрів”, – йдеться у повідомленні.

Механізовані підрозділи нерідко змушені долати водної перешкоди, тобто форсувати їх. Під водними перешкодами розуміють передусім річки, які можуть бути вузькими (до 100 м), середніми (до 250 м), широкими (до 600 м) і великими (більше 600 м), а також канали, водосховища й озера.

Форсуванням називається подолання наступаючими підрозділами водної перешкоди, протилежний берег якої обороняється противником. Форсування водних перешкод здійснюється, як правило, з ходу. Якщо форсування водної перешкоди з ходу не вдалося або якщо цього вимагають умови обстановки, то воно здійснюється з розгортанням головних сил підрозділу біля водної перешкоди після додаткової підготовки в стислі строки.

В усіх випадках форсування водних перешкод потребує ретельної підготовки і проведення заходів з метою недопущення накопичення особового складу та техніки на переправах, а також суворого дотримання заходів безпеки.

Нагадуємо, що у Білорусі дозволили застосовувати бойову техніку та зброю на протестах проти мітингувальників та представників ЗМІ.

Лукашенко підписав закон «Про зміну законів з питань гарантування національної безпеки Республіки Білорусь», що регулює діяльність органів внутрішніх справ і ряду інших правоохоронних органів і воєнізованих організацій.

Білоруські військовослужбовці

Передбачається, що співробітники правоохоронних органів не несуть відповідальності за шкоду, заподіяну в результаті застосування фізичної сили, спеціальних засобів, зброї, бойової техніки.

Застосовувати бойову і спеціальну техніку дозволено для припинення масових заворушень та виконання службових обов’язків представників ЗМІ. Основні положення закону набирають чинності через місяць після його офіційного опублікування.

Білорусь Бронетехніка Європа Навчання Світ Сусіди Т-72 Танк