fbpx
Бої за Київ та Україну: дані за минулу добу, Генштаб

Бої за Київ та Україну: дані за минулу добу, Генштаб

Російська агресія

Станом на 11:00 26 лютого основні зусилля окупанти зосереджують у Поліському, Сіверському, Слобожанському та Таврійському операційних районах. 

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

«Основною метою окупантів є оточення і блокування Києва, “демілітаризація” і “денаціоналізація” України, примушення українського керівництва до зміни політичного курсу на російських умовах», – інформує Генштаб.

Попри поставлені цілі, підрозділи російських окупантів втрачають наступальний темп, очікують введення у бій додаткових підрозділів та вимушені зупинятися для поповнення запасів.

Полісьський напрямок: близько семи батальйонних тактичних груп ворога зупинено неподалік Бороднячки, Бучі, Вишгорода. Російські загарбники спробували висадити повітряний десант в районі Томилівки та на аеродромі Васильків.  Десант знищений.  

Сіверщина: до 14 російських батальйонно-тактичних груп (БТГр) продовжують наступ, але зупинені підрозділами ЗСУ в районі Ніжина, Великої Дороги, Обичіва. Також в районах Сум, Прилук та Києва. На цьому напрямку за час операції росіяни вже задіяли 17 БТГр. Резервів у окупанта не залишилось.

Слобожанщина: до 12  батальйонних тактичних груп окупантів зі складу 1-ї танкової та 20-ї загальновійськової армій РФ зупинено перед Охтиркою та в районах Богодухова, Дергачів, Печенігів.

Таврійський напрям: противник  змушений вводити додатковіі ешелони. Раніше росіяни окуповували наші території за допомогою близько трьох  батальйонно-тактичних груп зі складу 58 загальновійськової армії Південного військового округу армії РФ.

Загалом щодня загарбники втрачають десятки танків, сотні броньованих машин та тисячі російських солдат.

Слобожанське угруповання ЗСУ продовжує ведення оборонної операції. Зупинило та утримує переважаючі сили російських окупантів.

Протягом доби авіацією Повітряних сил виконано 34 літаковильоти на вогневе ураження скупчень живої сили та техніки в районі залізничної станції Городня Чернігівської області та автомобільного мосту в районі міста Херсон. 

Працює «Байрактар ТБ2»: уражено цілі південніше аеродрому Гостомель.

Противник не має успіху на жодному з напрямків.

Російська агресія