fbpx
Латвія затвердила план будівництва фортифікацій на східних кордонах

Латвія затвердила план будівництва фортифікацій на східних кордонах

Балтія Латвія Російська агресія Росія

Кабінет міністрів Латвії затвердив план будівництва укріплень на східному кордоні держави.

Про це йдеться в повідомленні Міністерства оборони Латвії.

План укріплення східного кордону та протидії мобільності ворожих військ є частиною ініціативи «Балтійська оборонна лінія», яка охоплює всю довжину кордону з Росією та Білоруссю.

Латвійські Збройні сили мають намір створити форпости підтримки Сил оборони – оборонні пости з укріпленими спорудами та фортифікаційними спорудами для військ з різними лініями загороджень, протитанковими ровами, сховищами боєприпасів та мінно-вибуховими загородженнями.

Згідно з оборонними планами, укріплення східного кордону розпочнеться в березні цього року, а загальні інвестиції у зміцнення оборонної інфраструктури сягнуть 303 мільйонів євро протягом наступних п’яти років.

Для запобігання пересуванню ворога, Латвія реконструює існуючі дороги, додаючи до них протитанкові рови.

Читайте більше у статті «Балтія готується до оборони».

Крім того, дренажні рови на прикордонних територіях згодом будуть перетворені на протитанкові рови.

Будуть встановлені лінії загороджень різного типу. Наприклад, протитанкові рови будуть укріплені бетонними блоками та конструкціями, такими як «зуби дракона» та протитанковими мінами.

Лінії загороджень будуть пристосовані до рельєфу місцевості, максимально використовуючи природні перешкоди – болота, лісосмуги та інші природні перешкоди.

Прикордонна територія також буде обладнана спеціально відведеними та безпечними сховищами для вибухових речовин, мін та інженерного обладнання, які можуть бути швидко відправлені для посилення лінії оборони.

Латвія також розробить плани підготовки до негайного та ефективного перекриття основних транспортних шляхів, таких як автомобільні дороги, залізничні колії та мости, щоб запобігти просуванню ворога.

«Балтійська оборонна лінія»

«Мілітарний» у січні повідомляв, що естонський уряд вирішив збудувати лінію оборони з приблизно 600 бетонних бункерів для відбиття ймовірної російської агресії.

Будівництво лінії оборони буде відбуватися на східних кордонах держави, а саме в регіоні Іда-Вірумаа і на південному сході Естонії, деякі укріплення будуть збудовані біля Чудського озера.

Міністри оборони країн Балтії на зустрічі в Ризі домовилися, що аналогічну оборонну зону на східному кордоні створять також Латвія і Литва. Для НАТО Естонія, Латвія і Литва – це одна оперативна зона.

За словами радника віцеканцлера Міністерства оборони Кайдо Тійтуса, об’єкти фізичного захисту на кордоні потрібні для того, щоб у разі потреби захистити територію Естонії з першого метра.

Крім того, повідомлялося, що країни Балтії розглядають можливість виходу з договору про заборону використання протипіхотних мін.

Балтія Латвія Російська агресія Росія