fbpx
Бразильські фрегати озброяться ЗРК Sea Ceptor

Бразильські фрегати озброяться ЗРК Sea Ceptor

CAMM MBDA Бразилія ВМС Бразилії ЗРК Латинська Америка Світ Суднобудування Флот Фрегати

Нові бразильські фрегати будуть оснащенні ЗРК Sea Ceptor.

Про це інформує Мілітарний.

Компанія MBDA повідомляє, що вона отримала контракт на оснащення зенітно-ракетним комплексом Sea Ceptor, нових фрегатів класу Tamandaré, які будуються для ВМС Бразилії .

За основу проєкту майбутніх фрегатів ВМС Бразилії Tamandaré було обрано німецький проект класу MEKO A100. Кораблі матимуть повну водотоннажність 3555 тонн, найбільшу довжину 107,2 м, ширину 15,95 м, осадку 5,2 м.

Двохвальна головна енергетична установка суден буде включати чотири дизельні двигуни MAN 12V 28/33 DSTC, електроенергія забезпечуватиметься чотирма дизель-генераторами Caterpillar C32. Швидкість повного ходу становитиме 28 вуз, а економічного – 14 вуз.

Кораблі будуть оснащені протикорабельними ракетами Exocet MM40 Block 3 та системою протиповітряної оборони SeaCeptor від MBDA, головною 76-мм гарматою Leonardo 76/62, торпедними апаратами та дистанційно керованими установками FN Herstal.

Постачання кораблів ВМС Бразилії триватиме з 2024 по 2028 роки.

Sea Ceptor – це система протиповітряної/протиракетної оборони надводних кораблів, розроблена MBDA Missile Systems, в партнерстві з BAE Systems, EADS та Finmeccanica для британського Королівського флоту.

Зенітна керована ракета CAMM комплексу Sea Ceptor

Зенітна ракета здатна розвивати швидкість до 3500 км/год, що дозволяє їй знищувати різні повітряні об’єкти, включаючи надзвукові ракети. Маса ракети складає 99 кг, довжина – 3,2 м, діаметр – 166 мм, дальність польоту перевищує 25 км.

Нагадуємо, що 19 квітня, компанія MBDA оголосила про отримання контракту від Lockheed Martin на оснащення нового багатоцільового фрегата Королівського Військово-морського флоту Канади (CSC) системою протиповітряної оборони (ЗРК) Sea Ceptor.

ЗРК Sea Ceptor буде інтегрований у систему бойового управління 330 (CMS 330) Lockheed Martin в Канаді як частина багаторівневої системи ППО корабля. Ракети CAMM будуть зберігатися в групах по чотири в одній комірці пускової установки Lockheed Martin (ExLS), яка є частиною сімейства вертикальних пускових систем Mk41.

У 2018 році, Королівський Військово-морський флот Канади визначився з майбутніми бойовими кораблями, що мають заміни фрегати класу Halifax та есмінців Iroquois. Багатоцільовий корабель створюється за програмою Canadian Surface Combatant (CSC) та розроблений на базі британського фрегату Type 26.

CAMM MBDA Бразилія ВМС Бразилії ЗРК Латинська Америка Світ Суднобудування Флот Фрегати