fbpx
«Десна»: як готують строковиків призову «Весна-2020»

«Десна»: як готують строковиків призову «Весна-2020»

169 Навчальний центр (Десна) ЗСУ Навчання Призов (Строкова служба) Україна

Пресслужба 169-го Навчального центру «Десна» показала, як готують строковиків призову «Весна-2020».

Про це повідомляє Український мілітарний портал.

Днями солдати строкової служби 300-го навчального танкового полку відпрацювали вправу з обкатки танком та подолали психологічну смугу перешкод.

Навчання відбувається в умовах з максимальною імітацією бойових дій: звукові ефекти, димові шашки, вогонь.

«Ці вправи дають змогу військовослужбовцям стати частиною злагодженого бойового підрозділу та бути готовими до реального зіткнення з ворогом.», – написали у пресслужбі

Окрім 300-го танкового полку, у 169-у Навчальному центрі «Десна» відбувається підготовка в 354-у механізованому полку,  1121-й навчальному зенітному ракетному полку, 718-у навчальному автомобільному батальйоні та 507-у навчальному ремонтно-відновлювальному батальйоні.

Також у «Десні» створені спеціалізовані школи з загальновійськової підготовки, підготовки танкістів та підготовки снайперів.

Цьогоріч через пандемію коронавірусу COVID-19 термін призову на строкову військову службу змістився з квітня-травня на травень-липень.

Загалом у травні-липні на строкову військову службу в Україні призвали 16 460 осіб. До Збройних Сил України призвали 9 тисяч юнаків, до Національної гвардії 5 460, до Державної прикордонної служби – 1300, Державної спеціальної служби транспорту України – 700 осіб.

 

169 Навчальний центр (Десна) ЗСУ Навчання Призов (Строкова служба) Україна