fbpx
Десять українських пілотів завершили початкову льотну підготовку у Британії

Десять українських пілотів завершили початкову льотну підготовку у Британії

F-16 Авіація Велика Британія Винищувач Військова допомога Європа Навчання ПС ЗСУ Світ Україна

Десять українських пілотів завершили початкову льотну підготовку у Сполученому Королівстві

Про це повідомляє офіційний сайт Королівських повітряних сил.

Наразі вони завершили початкову підготовку, яка дозволить їм пересісти на навчально-бойовий варіант літака F-16.

На них пілоти пройдуть поглиблену підготовку на бойових машинах, що дозволить якісно підвищити навички пілотування.

Після завершення підготовки пілоти взяли участь у церемонії вручення дипломів як підтвердження їхніх успіхів в основах польотів, авіаційній медицині та підготовці до високого перевантаження.

Я хотів би привітати цих відважних пілотів із завершенням початкової підготовки тут, у Сполученому Королівстві. Завдяки всесвітньо відомому досвіду Королівських ПС, вони пройшли одні з найкращих доступних тренувань і тепер на крок ближче до того, щоб приєднатися до боротьби з незаконним вторгненням Путіна, – сказав Грант Шаппс, міністр оборони Сполученого Королівства.

Додатково пілоти пройшли курси англійської мови, що дозволило їм повною мірою розуміти поради інструкторів, а також сам навчальний процес.

Загалом, під час початкової льотної підготовки пілотів навчили базових навичок керування літаком, польоту за приладами, навігації на низьких висотах та польоту у складі формації.

На момент отримання дипломів пілоти пройшли базову льотну підготовку на навчально-тренувальних літаках Grob Tutor T2 на 100%.

Раніше “Мілітарний” повідомляв що, у грудні 2023 року перша група українських пілотів пройшла базову програму льотної підготовки у Сполученому Королівстві.

Група складалася з шести досвідчених українських пілотів винищувачів. Зараз українські льотчики навчаються літати на винищувачах F-16 у Данії.

Королівські повітряні сили почали проводити навчання для українців з льотної підготовки та англійської мови у серпні 2023 року в межах внеску Британії в міжнародну авіаційну коаліцію.

F-16 Авіація Велика Британія Винищувач Військова допомога Європа Навчання ПС ЗСУ Світ Україна