fbpx
Для військових медиків закупили 13 бронеавтомобілів

Для військових медиків закупили 13 бронеавтомобілів

Автотехніка Бронетехніка Волонтери Медицина Україна

Для українських військових медиків закупили 13 броньованих автомобілів.

Про це повідомило державне підприємство «Медичні закупівлі України».

Закупівля цієї броньованої автомобільної техніки відбулась за кошти, зібрані через фандрейзингову платформу для збору благодійних внесків United24.

Зазначається, що бронеавтомобілі Gurkha від канадського виробника Terradyne Armored Vehicles призначені для евакуації і мають високу прохідність.

Загальна вартість цих автомобілів для військових медиків – 124 млн грн.

“Ці автомобілі дуже потрібні нашим захисникам та захисницям. Вони мають високу прохідну спроможність та призначені для евакуації з лінії фронту до найближчого лікувального закладу для надання медичної допомоги”, – наголосили у повідомленні держпідприємства.

Сімейство машин Gurkha призначене для експлуатації у військових та поліцейських підрозділах. Машина зроблена на базі колісного шасі Ford F-550 Super Duty.

Машина з протимінним захистом Gurkha MPV (Mine Protected Vehicle) забезпечує мінімізацію наслідків для кабіни екіпажу від вибуху міни під днищем.

Передні крила і капот кріпляться до шасі, а не безпосередньо до кабіни екіпажу, тим самим зменшуючи енергію ударної хвилі, що передається на сидіння екіпажу і десанту у разі вибуху.

Днище машини додатково захищене пластиною, яка поглинає значну частку енергії вибуху. Пластина має власну систему кріплення, завдяки якій вона прикриває все відділення екіпажу.

Раніше на кошти, зібрані для Збройних Сил України через United24, було придбано гелікоптер Mи-2AM-1.

Вертоліт Mи-2AM-1. 2019 рік. Казахстан. Фото: flagma.kz

Це рятувальний гелікоптер для евакуації важкопоранених з поля бою. Його вартість становила 23,4 мільйона гривень.

Автотехніка Бронетехніка Волонтери Медицина Україна