fbpx
До Білорусі прибули російські винищувачі Су-30

До Білорусі прибули російські винищувачі Су-30

Авіація Білорусь Винищувач ПКС Росії Росія Світ Су-30 Сусіди

Росія перекинула до Білорусі бойові літаки Су-30СМ.

Про це інформує Мілітарний.

Росія відправила винищувачі Су-30 в західну Білорусь для створення спільного центру військової підготовки, виконання спільних місій та патрулювання кордонів двох країн, повідомило міноборони Білорусі.

На аеродром Барановичи для формування навчально-бойового центру спільної підготовки ВПС і військ ППО Білорусі та Росії прибули літаки Су-30СМ ПКС Росії, – повідомляється у заяві білоруського військового відомства.

Про перекидання винищувачів було оголошено за два дні до початку в Білорусі спільних військових навчань «Захід-2021», які викликають стурбованість у НАТО і країн Європейського союзу.

За словами оборонного відомства, літаки «нестимуть спільне бойове чергування з охорони повітряних кордонів Союзної держави».

Також, наприкінці серпня, до Білорусі прибули підрозділи зенітних ракетних військ Росії для створення спільного центру підготовки військово-повітряних сил та військ протиповітряної оборони.

Рішення про створення навчально-бойових центрів спільної підготовки збройних сил Білорусі та Росії було прийнято в ході переговорів керівників оборонних відомств, весною цього року.

Тоді було заявлено, що створювані центри будуть знаходитися в Нижегородській та Калінінградській областях Росії, а також в Гродненській області Білорусі.

У Росії та Білорусії функціонує єдина регіональна система протиповітряної оборони.

У Білорусії з 1995 року розміщені два російські військові об’єкти – 43-й вузол зв’язку Військово-морського флоту Росії “Вилейка” і радіолокаційна станція “Волга”, що працює в складі російської системи попередження про ракетний напад. З 1999 року функціонує регіональне російсько-білоруське угруповання військ.

Винищувачі Су-30СМ ВПС Білорусі. Фото: Белта

Окрім того, раніше Олександр Лукашенко запропонував авіабази Білорусі для російських літаків для спільного використання

Авіація Білорусь Винищувач ПКС Росії Росія Світ Су-30 Сусіди