fbpx
До Польщі відправили чергову партію артилерійських систем K9PL

До Польщі відправили чергову партію артилерійських систем K9PL

Hanwha Defense K9 Thunder Азія Артилерія Бронетехніка Європа Закупівлі Південна Корея (Республіка Корея) Польща САУ Світ

Південна Корея підготувала чергову партію самохідних артилерійських установок K9PL для Збройних сил Польщі.

Про це повідомляє офіційна сторінка компанії Hanwha Aerospace у Twitter.

Відповідна церемонія відправки відбулась в одному із корейських портів, де компанія підготувала 18 самохідних артилерійських установок K9PL.

Передача цих установок, є частиною контракту підписаного між Polish Armaments Group (PGZ) і Hanwha Defense у липні 2022 року.

За умовами контракту, польська сторона має придбати близько 672 артилерійські установки, з яких 212 виробництва компанії Hanwha Defense у варіанті К9А1, на своїх підприємствах в Кореї.

Передача запланована в період з 2022 року по 2026 рік, з подальшою модернізацією до варіанту K9PL, який розроблений фахівцями з Polish Armaments Group (PGZ) і Hanwha Defense.

Близько 460 артилерійських систем мають бути побудовані у Польщі, на новому підприємству одразу у варіанті K9PL починаючи з 2026 року.

Додатково, в рамках контракту входять машини підтримки K10 ARV і K11 FDCV, які забезпечать своєчасне поповнення боєкомплекту САУ на автоматизованому рівні та з великою швидкістю.

Головна відмінність польських машин буде полягати в інтегрованій системі керування та позиціювання С2, а також наявність автоматичного комплекту керування вогнем “Топаз”, який призначений для роботи з польськими командними машинами.

Крім того, Міністерство оборони Польщі зацікавлено у створені важкої БМП на базі САУ К9, і буде озброєна дистанційно керованим бойовим модулем ZSSW з 30 або 40 мм автоматичною гарматою.

Модуль також буде озброєний 7,62-мм кулеметом UKM-2000C, а також подвійною пусковою установкою протитанкових ракет (ПТУР) Spike-LR. На модуль можна встановлювати додаткову навісну броню для збільшення рівня бронезахисту.

Основним завданням важкої БМП буде ураження бронетехніки та живої сили противника. Знищення укриттів і польових укріплень при безпосередньому зіткненні з противником на полі бою.

Польська бойова машина матиме екіпаж з трьох осіб і перевозитиме 8 солдатів десанту, а також забезпечуватиме вогневу підтримку за будь-яких погодних умов, вдень і вночі. Машина матиме високий рівень балістичного та протимінного захисту.

Як повідомляв “Мілітарний” раніше, Міністерство оборони Румунії обрало фіналістів тендеру на постачання нових самохідних артилерійських установок для збройних сил країни.

Наразі військові зменшили коло фіналістів на нову самохідну артилерійську установку для Сухопутних сил Румунії. В цей список увійшла корейська K9 Thunder, німецька PZH2000 та турецька Firtina-2.

K9A1

Самохідна артилерійська установка

Загальна інформація

Виробник

Hanwha Aerospace (Південна Корея)

Рік створення

1989

Рік початку поставок

1999

Оператори

Південна Корея, Естонія, Норвегія, Польща, Індія, Фінляндія,

Технічна інформація

Довжина

12 м (7,44 м, корпус)

Ширина

3,4 м

Маса

K9/K9A1: 47 т
K9A2: 48,5 т

Озброєння

155-мм 52 каліберна гармата CN98

Екіпаж

5 членів

Максимальна дальність стрільби

18 км (M107)
30 км (M549A1)
36 км (K310)
40 км (K307)
60 км (K315)

Двигун

MT881Ka-500 - 1000 к/с

Дальність ходу

360 км

Hanwha Defense K9 Thunder Азія Артилерія Бронетехніка Європа Закупівлі Південна Корея (Республіка Корея) Польща САУ Світ