fbpx
Dragonfly Aerospace надала послуги Україні у дистанційному зондуванні Землі

Dragonfly Aerospace надала послуги Україні у дистанційному зондуванні Землі

ДКАУ (Державна космічна агенція України) Закупівлі Космос ПАР Супутник Україна

Компанія Dragonfly Aerospace надала послуги Україні у дистанційному зондуванні Землі.

Про це інформує Мілітарний.

Національний центр управління та випробувань космічних засобів (НЦУВКЗ) повідомляє, що у серпні 2021 року, уклав угоду з іноземною космічною компанією Dragonfly Aerospace  про надання послуг з прийому інформації дистанційного зондування Землі (ДЗЗ).

Компанія Dragonfly Aerospace, що базується в Стелленбоші Південно-Африканської республіки, займається дослідженням та експериментальними розробками у сфері природничих і технічних наук та має більш ніж 20-річний досвід створення супутників і камер для ДЗЗ.

Державне космічне агентство України

У рамках виконання угоди НЦУВКЗ у режимі цілодобового чергування провів понад 30-ть сеансів прийому інформації із супутника компанії Dragonfly Aerospace на наземну станцію прийому даних ДЗЗ у м. Харкові. Українська станція успішно працює з надвеликими потоками даних від космічних апаратів, що знаходяться на кругових орбітах від 400 до 1000 км.

Сьогодні ДЗЗ – надзвичайно перспективний напрямок, оскільки застосовується практично у кожній сфері життя суспільства, починаючи з національної безпеки і закінчуючи нішами аграрного сектору.

У НЦУВКЗ сподіваються, дана угода буде початком подальшого співробітництва в галузі ДЗЗ, адже сучасні технології відкривають унікальні можливості для розвитку досліджень навколишнього середовища.

НЦУВКЗ – це структура, що входить у склад Державного космічного агентства України (ДКАУ). НЦУВКЗ займається управлінням космічними апаратами, та наземною інфраструктурою для їх обслуговування.


Матеріал по темі: Військовий космос України


Основну частину співробітників центру складають військовослужбовці ДКАУ,  так як більшість задач центр виконує в інтересах оборони.


Матеріал по темі: Військовий космос України (частина 2)


Використовуючи іноземні супутники ДЗЗ, НЦУВКЗ проводить багатоспектральну зйомку ділянок місцевості, яка цікавить відповідні органи державного управління. І самостійно обробляє  отримані знімки. Така схема вже декілька років використовується ДКАУ для ведення космічної розвідки, так як власних супутників ДЗЗ Україна поки що не має.

ДКАУ (Державна космічна агенція України) Закупівлі Космос ПАР Супутник Україна