fbpx
Естонія готова тренувати військових ЗСУ у межах майбутньої навчальної місії ЄС

Естонія готова тренувати військових ЗСУ у межах майбутньої навчальної місії ЄС

Війна з Росією Військова допомога Естонія Європа ЄС ЗСУ Навчання Світ Україна

Естонія підтримує ідею створення місії Європейського Союзу для навчання українських військових.

Така заява опублікована на сайті міністерства оборони Естонії.

У вівторок, на неформальній зустрічі міністрів оборони Європейського Союзу в Празі міністр оборони Ханно Певкур висловив підтримку пропозиції Європейської служби зовнішніх дій організувати місію з підготовки військових Збройних Сил України.

«Естонія вже деякий час робить внесок у підготовку українських військових і продовжуватиме це робити, тому ми готові брати участь і в цій місії. Однак важливо, щоб ця місія доповнювала допомогу Україні озброєнням і йшла паралельно з уже оперативними навчальними заходами», – сказав міністр Певкур.  

У центрі уваги неформальної зустрічі міністрів оборони країн ЄС – продовження допомоги Україні та підвищення обороноздатності держав-членів.

«Підтримка України багатьма способами є і залишатиметься пріоритетом. Ми маємо допомагати Україні стільки, скільки їй потрібно, скільки їй потрібно і так швидко, як їй це потрібно.

Зараз важливо збільшити та пришвидшити надання військової допомоги Україні, а також забезпечити постійну та довгострокову підтримку України Європейським фондом миру», – сказав міністр Певкур.

Також щонайменше кілька інших країн Європейського Союзу готові підтримати місію для навчання українських військових.

Нагадуємо, що верховний представник ЄС із питань зовнішньої політики та політики безпеки Жозеп Боррель, цього місця, анонсував місію із підготовки українських військових.

За його словами, така місія буде дислокуватися не безпосередньо в Україні, а в сусідній країні.

Під час неформальної зустрічі міністрів оборони ЄС, яка проходила в Празі, стало відомо, що Європейський Союз і окремі країни-члени продовжуватимуть надавати Україні необхідну військову підтримку у ще більших обсягах.

Жозеп Боррель. Фото з відкритих джерел

«ЄС стоїть одностайно у підтримці України, його члени продовжують бути готовими підтримувати Україну так довго, скільки потрібно, і в такому обсязі, скільки треба», – заявив Боррель.

Війна з Росією Військова допомога Естонія Європа ЄС ЗСУ Навчання Світ Україна