fbpx
Естонія відправляє саперів до України

Естонія відправляє саперів до України

Балтія Війна з Росією Естонія Європа Розмінування Світ Співпраця Україна

Естонія відправляє в Україну фахівців з розмінування.

Про це пише естонський інформаційний портал ERR.

Про готовність відправити саперів у п’ятницю, 29 квітня, заявив міністр внутрішніх справ Крістіан Яані, після засідання Ради національної оборони Естонії.

Команда з п’яти фахівців приїде до України на трьох транспортних засобах і буде допомагати українським колегам на ротаційній основі.

Міністр внутрішніх справ розповів, що естонські фахівці будуть допомагати у зонах, де залишилось багато мін і нерозірваних боєприпасів, але де вже не ведуться активні бойові дії.

Гаубиці 122-мм Д-30 від Естонії на допомогу Україні. Квітень 2022. Фото: Військова допомога Україні від Естонії. Квітень 2022. Фото: Martin Hurt

Нагадуємо, що раніше Республіка Естонія відправила Збройним Силам України партію летального озброєння, включно з гаубицями калібру 122-мм.

Зокрема, з летального озброєння Естонія передає Україні протитанкові міни, безвідкатні протитанкові гармати.

А також піхотну зброю, одноразові гранатомети, ручні гранатомети й протитанкові ракети, ймовірно, до комплексів Javelin.

Нагадуємо, що в Естонії на суднобудівному заводі почали будувати замовлене Україною рятувальне судно, яке працюватиме на Чорному морі.

Балтія Війна з Росією Естонія Європа Розмінування Світ Співпраця Україна