fbpx
Фінансування ДАХК «Артем» було збільшено  – Міноборони

Фінансування ДАХК «Артем» було збільшено – Міноборони

«Нептун» ДАХК «Артем» ДОЗ (Державне оборонне замовлення) Закупівлі ЗСУ Міністерство оборони (МОУ) РСЗВ "ВІЛЬХА" Україна

Міноборони удвічі збільшило фінансування ДАХК «Артем» на наступний рік і стурбоване заявами про одноденний робочий тиждень.

Про це повідомляє пресцентр Міністерства оборони України.

Як заявлено, Міноборони України на 2021-й рік збільшило удвічі Державне оборонне замовлення для ДАХК «Артем».

У 2020 році Міноборони профінансовано виконання ДАХК «Артем» дослідно-конструкторської роботи з розроблення артилерійських боєприпасів та постачання некерованих авіаційних ракет на суму 49 млн гривень.

У Міноборони повідомили, що підготовлено додаткові замовлення некерованих авіаційних ракет, ракетного комплексу «Нептун» та ракет для комплексу «Вільха» на суму близько 900 млн гривень, у яких ДАХК «Артем» є головним виконавцем або співвиконавцем.

Крилата ракета Р-360 ракетного комплексу РК-360 МЦ «Нептун»

«З огляду на це, питання контрактів для Збройних Сил не може бути критичним для стабільного функціонування підприємства і лежить, швидше, в іншій площині. Як об’єктивного характеру, зокрема, пандемії й тотального локдауну, так і суб’єктивних факторів, які оборонне відомство з етичних міркувань не коментуватиме», – заявили у Мінобороні.

Продукцію оборонного призначення у вітчизняних підприємств Міноборони замовляє відповідно до потреб та пріоритетів Збройних Сил України, визначених у Генеральному штабі Збройних Сил України.

Заяви керівництва компанії про переведення з першого кварталу наступного року близько 70% працівників ДАХК «Артем» на одноденний робочий тиждень викликають стурбованість у Міноборони, оскільки є природним запитання: яким чином за таких умов підприємство планує виконувати свої зобов’язання згідно з держоборонзамовленням.

Нагадаємо, у ДАХК «Артем» повідомили, що компанія переходить на одноденний робочий тиждень.

Як додав керівник підприємства, наразі існування компанії проходить виключно завдяки іноземним замовленням. А роботи по постачанню «Вільхи» та «Нептуна» і досі знаходяться на етапі обговорення.

Боєприпас до ракетного комплексу Вільха

Також читайте: Для Збройних сил України «Вільха» не є пріоритетом, через інші першорядні потреби та брак фінансування.

Як зазначено, у Генштабі доводиться обирати лише саме необхідне для військ.

«Нептун» ДАХК «Артем» ДОЗ (Державне оборонне замовлення) Закупівлі ЗСУ Міністерство оборони (МОУ) РСЗВ "ВІЛЬХА" Україна