fbpx
FPV-дрони ССО уразили 6 одиниць техніки та 25 російських піхотинців

FPV-дрони ССО уразили 6 одиниць техніки та 25 російських піхотинців

8 полк БпА (Безпілотні апарати) Війна з Росією Втрати Росії ССО ЗСУ Україна

Воїни Окремого центру спеціальних операцій «Захід» (8-й полк) за добу уразили 6 одиниць техніки та 25 російських піхотинців за допомогою FPV-дронів.

Про це йдеться в повідомленні Командування Сил спеціальних операцій.

Спецпризначенці пошкодили та вивели з ладу два танки, важку вогнеметну систему ТОС-1А «Солнцепёк» та три бойові броньовані машини.

Крім того, оператори FVP-дронів ліквідували 13 та поранили 12 російських піхотинців.

«Це був дуже важкий день, і водночас – продуктивний, я не полишав пульт довше ніж на пару хвилин», — зазначив оператор 8-го полку ССО.

Робота операторів FPV на полях російсько-української війни

Нещодавно «Мілітарний» повідомляв, що оператори FPV-дронів 109-ї окремої бригади Територіальної оборони підбили шість одиниць техніки та особовий склад супротивника.

Безпілотники влучили у дві вантажівки «Урал», один танк, самохідну артилерійську установку «Мста-С», бронемашину, схожу на К-53949 «Тайфун»/«Ахмат» та гусеничний бронетранспортер БТР-50.

Крім того, були уражені пілоти ворожих дронів в одній із будівель та російська піхота на своїх позиціях.

Нещодавно «Мілітарний» повідомляв, що воїни 14-ї окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого знищили пускову установку 9А310М1-2 зенітного ракетного комплексу «Бук-М1-2» на сході за допомогою потужного українського FPV-дрона.

Росіяни розташували її з двома зенітними ракетами серед дерев у лісопосадці між полями на тимчасово окупованій території.

Також нещодавно повідомлялося, що українські військові знищили важку вогнеметну систему ТОС-1А «Солнцепёк» у Донецькій області за допомогою FPV.

Ворожу техніку підбили бійці 46-ї окремої аеромобільної бригади Десантно-штурмових військ.

Раніше, 6 березня, повідомлялося, що воїни 3-ї окремої штурмової бригади знищили артилерійську батарею супротивника на Авдіївському напрямку.

Під час нічного обльоту дрони-розвідники виявили на околицях міста чотири ворожі гаубиці Д-30 і ще дві гармати-гаубиці Д-20.

Уже вранці позиції російської буксируваної артилерії атакували і ліквідували FPV-дронами.

8 полк БпА (Безпілотні апарати) Війна з Росією Втрати Росії ССО ЗСУ Україна