fbpx
ФСБ заявляє про затримання осіб за спробу викрасти бойовика “ЛДНР” (ОНОВЛЕНО)

ФСБ заявляє про затримання осіб за спробу викрасти бойовика “ЛДНР” (ОНОВЛЕНО)

Війна на Донбасі Затримання Інформаційна війна Росія СБУ ФСБ Росії

Федеральна служба безпеки РФ повідомляє, що затримала сімох осіб за спробу викрасти з Росії та вивезти в Україну одного з лідерів бойовиків на Донбасі.

Про це пише Український Мілітарний Портал з посиланням на ФСБ РФ.

Повідомляється, що затримані нібито співпрацювали з українськими спецслужбами, під час спроби викрадення на території РФ одного з ватажків бойовиків “ДНР/ЛНР” і його вивезення до України.

ФСБ стверджує, що організаторами й координатором викрадення були громадяни України Андрій Байдала та Ігор Міщенко, які діяли за завданням департаменту контррозвідки СБУ.

Зазначається, що самі затримані “безпосередньо під час спроби викрадення” є громадяни Росії – Т.Макаров, М.Міщенко, О.Капкаєва, А.Кормич, М.Пизін, Є.Мороз, В.Долгов.

ФСБ також стверджує, що для викрадення сформували “дві групи захоплення з членів російської кримінальної структури”, яким пообіцяли $200 тис. і виплатили аванс у $50 тис.

ЗАЯВА СБУ (оновлено)

Служба безпеки України наголошує, що оприлюднена інформація є продовженням ланцюгу дезінформації від російської сторони.

«І навіть цей фейк свідчить – РФ захищає та підтримує бойовиків», – підкреслили у СБУ.

СБУ окремо звертає увагу, що кожна особа, яка брала участь у бойових діях на боці незаконних збройних формувань на тимчасово окупованих територіях, має понести за це відповідальність, передбачену українським законодавством.

Фото: СБУ

Відзначається, що Служба безпеки України працює над цим завданням у щоденному режимі.

Війна на Донбасі Затримання Інформаційна війна Росія СБУ ФСБ Росії