fbpx
Генштаб: у РФ для війни в Україні формують стрілецькі батальйони із залученням викладачів військових закладів

Генштаб: у РФ для війни в Україні формують стрілецькі батальйони із залученням викладачів військових закладів

Війна з Росією Втрати Росії ЗС Росії Росія Світ Сусіди Україна

Росія продовжує вживати заходи для поповнення своїх втрат серед військових та формування резервних підрозділів для війни в Україні.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

Також тривають заходи так званої “мобілізації” на тимчасово окупованих противником українських територіях.

За інформацією Генштабу, на базі 36 окремої мотострілецької бригади 29 загальновійськової армії Східного військового округу РФ, що дислокується в населеному пункті Борзя Забайкальського краю, триває формування чотирьох стрілецьких батальйонів.

Комплектування офіцерських посад  здійснюють за рахунок викладачів Далекосхідного вищого загальновійськового командного училища.

Фото на тему: Збройні сили Росії / ЗС РФ

Окрім того, раніше повідомлялось про формування морського стрілецького полку на базі Чорноморського вищого військово-морського училища у тимчасово окупованому Севастополі.

«Російське військове керівництво під час формування зазначених підрозділів продовжує застосовувати практику часів Другої світової війни, що свідчить про суттєві проблеми і прорахунки», – йдеться в повідомленні.,

У Генштабі наголошують, що також продовжується так звана “мобілізація” на захоплених росіянами територіях.

Із 14 вересня скасована дія раніше виданих документів про відстрочку від мобілізації близько п’ятистам працівникам Єнакіївського металургійного заводу.

«Крім того, введено заборону на виїзд чоловікам з території тимчасово окупованого Криму без дозволу військових комісаріатів», – наголошується у зведенні.

Учора стало відомо, що РФ відправила з міста Тамбов на війну в Україну 400 увʼязнених за кримінальні злочини. Вони мають підсилити російські війська на тимчасово окупованих територіях.

Російських ув’язнених вербують на війну в Україні та обіцяють свободу за хорошу службу.

Війна з Росією Втрати Росії ЗС Росії Росія Світ Сусіди Україна