fbpx
“Князівська” бригада відточує свою майстерність

“Князівська” бригада відточує свою майстерність

30 бригада ЗСУ ЗСУ Навчання Україна

На одному із загальновійськових полігонів триває польовий вишкіл підрозділів 30-ї окремої механізованої бригади ЗСУ.

Про це повідомляє 30 окрема механізована бригада імені князя Костянтина Острозького на своїй сторінці у Facebook.

Дії у наступі та обороні, захоплення вигідних рубежів – як проходить вишкіл 30 омбр.

Повідомляється, що під час одного з етапів підготовки військовослужбовці відпрацювали завдання двосторонніх тактичних навчань з використанням системи лазерної імітації стрільби LAZERTAG. Танкові, механізовані, мотопіхотні підрозділи були обладнані датчиками та лазерами, що фіксують попадання, поки особовий склад і бойова техніка ведуть умовні бої одне з одним.

Система LAZERTAG являє собою комплект лазерних випромінювачів і приймачів, що встановлюються на одностроях та екіпіруванні солдатів, на ствол зброї кожного вояка й кожної одиниці техніки, залучених до навчань.

У бригаді зазначають, що навчання із застосуванням лазерних імітаторів є ефективними, адже умови максимально наближені до реальної бойової обстановки, де можна оптимально поєднати тактичні навички й вогневу підготовку. Окрім того, під час цього етапу навчань військовослужбовці мають можливість навчитись взаємодіяти без бойової стрільби.

Також підрозділи здійснили відпрацювання та підготовка елементів наступального та оборонного бою, водіння бойової техніки у складних умовах місцевості, захоплення вигідного рубежу, відпрацьовується широкий спектр завдань.

Під час наступу бійці навчалися діяти швидко та злагоджено, а також миттєво реагувати на зміни обстановки. Надалі вояки відпрацьовуватимуть усі ці питання з бойовою стрільбою. Паралельно воїни виконали практичні стрільби з автоматів, кулеметів, гранатометів різних систем та іншого озброєння.

Нагадуємо про спільні навчання ДПСУ та ЗСУ за натівськими стандартами у рамках JMTG-U.

В період з 15 березня по 30 квітня 2021 р. підрозділи комендатури швидкого реагування Сумського прикордонного загону та 24 окрема механізована бригада СВ ЗС України були залучені до курсу підготовки в рамках навчань JMTG-U (Joint Multinational Training Group-Ukraine, Об’єднаної багатонаціональної групи з підготовки-Україна). Навчання відбувалися у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ.

За цей період, прикордонники навчилися відпрацьовувати питання управління діями підрозділів під час участі в оборонних діях з проведенням контрнаступів на напрямках вторгнення противника та виконання завдань в ході стабілізаційних дій в районі відповідальності.

Зазначається, що 18 військовослужбовців отримали сертифікати щодо підготовки за стандартами НАТО, у тому числі 6 офіцерів-викладачів Національній академії Держприкордонслужби

30 бригада ЗСУ ЗСУ Навчання Україна