fbpx
Латвія відправила Україні вже 271 конфіскованих авто

Латвія відправила Україні вже 271 конфіскованих авто

Автотехніка Гуманітарна допомога Європа Латвія Україна

Латвія відправила в Україну вже 271 автомобіль, який було конфісковано за керування у нетверезому стані.

Загальна вартість конфіскованих автомобілів оцінюється майже мільйон євро, повідомляє Delfi.

За даними Служби державних доходів Латвії, з початку 2023 року в Україну було передано 271 автомобіль на загальну попередню суму 903 453 євро.

Крім того, на розгляді уряду країни знаходяться документи про передачу Україні ще 34 автомобілів загальною вартістю 161 880 євро.

Сейм Латвії 7 березня 2023 року одноголосно підтримав поправки до закону про підтримку цивільного населення України, який створив підстави передавати конфісковані у нетверезих водіїв транспортні засоби у власність України.

Автомобіль. Ілюстративна фотографія від volynnews.com

«Наразі ми можемо продавати конфісковані у пʼяних водіїв машини, здавати на перероблення або розбирати на запчастини, однак ми бачимо, що за нинішніх умов вони були б корисною підтримкою для народу України», – заявив тоді голова Комісії з оборони Раймондс Бергманіс.

Рішення щодо передачі машин у кожному випадку ухвалюватиме Кабмін Латвії.

Процес передачі планують налагодити через організацію, яка співпрацює з урядом України та отримала конкретні запити стосовно допомоги.

Перші вісім конфіскованих автомобілів було відправлено Україні вже наступного дня.

Конфісковані автомобілі, зокрема, отримали Вінницька регіональна клінічна лікарня та територіальне медичне об’єднання Куп’янської ради, а також армійські частини.

Нагадаємо, у Латвії законодавці також хочуть передавати Україні автомобілі з номерами Російської Федерації.

Автівка з російськими номерами та українським прапором у Латвії. Фото: bb.lv

Законопроєкт передбачає, що власник транспортного засобу, зареєстрованого в Росії, повинен буде зареєструвати транспортний засіб. Також або вивезти його з території Латвії протягом трьох місяців від дня набрання законом чинності.

Автотехніка Гуманітарна допомога Європа Латвія Україна