fbpx
Міноборони Японії передасть Україні фургони та дрони

Міноборони Японії передасть Україні фургони та дрони

Авіація Автотехніка Азія БпА (Безпілотні апарати) Військова допомога Світ Україна Японія

Японія направить Україні нові фургони та малорозмірні безпілотні літальні апарати.

Міністерство оборони Японії повідомило, що постачання відбудеться на основі запиту влади України.

«Оскільки Росія продовжує вторгнення в Україну та у відповідь на запит від уряду України ми надішлемо владі України нові цивільні автомобілі (фургони) та малорозмірні БЛА», – наголошується у повідомленні відомства.

Міністерство оборони та Сили самооборони Японії продовжать надавати максимально можливу допомогу Україні.

При цьому в пресрелізі не уточнюється, скільки саме фургонів або безпілотників планується передати, а коли це буде реалізовано.

Підготовка літака КС-767 Японії для доставки спорядження Україні. Березень 2022

У березні Японія направила Україні допомогу у вигляді нелетального спорядження: бронежилети, шоломи, теплий одяг, намети, камери, засоби гігієни, сухі пайки, генератори.

У квітні повідомлялось, що Японія також надішле Україні комплекти спецодягу для ядерного, біологічного та хімічного захисту.

З боку Японії також були сигнали щодо зацікавленості в долученні до переговорного процесу про гарантії безпеки для України.

Про це заявив керівник Офісу Президента Андрій Єрмак в інтерв’ю найбільшому національному мовнику Японії – телеканалу NHK.

«Серед росіян немає справжніх самураїв, а серед українців їх, як виявилося, дуже багато. Думаю, що підтримка Японії сьогодні сильна, бо ви в нашій боротьбі бачите себе. Ви бачите в українців таке саме віддане ставлення до своєї країни, бачите, як вони сьогодні ризикують, віддають життя за свої ідеали, свої цінності та своїх людей. Думаю, вам це дуже близьке, і тому ми сьогодні відчуваємо вашу підтримку», – зазначив керівник Офісу глави держави.

Єрмак Андрій Борисович. Фото з відкритих джерел

Єрмак, який опікується переговорами щодо гарантій безпеки для України, зауважив, що з боку Японії були сигнали щодо зацікавленості в долученні до переговорного процесу.

«Ми були б щасливі, якби Японія була серед тих країн, які б стали гарантами нашої майбутньої безпеки», – сказав він.

Авіація Автотехніка Азія БпА (Безпілотні апарати) Військова допомога Світ Україна Японія