fbpx
Норвегія отримала перший модернізований C-130J-30 Super Hercules

Норвегія отримала перший модернізований C-130J-30 Super Hercules

C-130 Lockheed Martin Авіація Королівські ПС Норвегії Модернізація Норвегія Світ

Королівські повітряні сили Норвегії отримали перший модернізований до версії Block 8.1 військово-транспортний літак C-130J-30 Super Hercules.

Про це 21 лютого повідомила корпорація Lockheed Martin.

Це перший з чотирьох норвезьких C-130J-30, які будуть оновлені до цього рівня.

Роботи з модернізації відбуваються в Грінвіллі, штат Південна Кароліна у США на об’єкті Lockheed Martin.

Версія Block 8.1 включає оновлення програмного та апаратного забезпечення, авіоніки та систем зв’язку, навігації та управління повітряним рухом.

Модернізація впливає на загальну продуктивність військово-транспортного літака.

Ці оновлення розроблені для підвищення точності польоту, що полегшить навантаження на пілотів.

Крім того, літак оснащують найсучаснішим погодним радаром, який надає точніші дані про погоду, тим самим підвищуючи безпеку та ефективність польоту.

Норвезькі C-130J-30 є справжніми робочими машинами, які здійснюють безліч місій. Зокрема, це перевезення військовослужбовців та обладнання, гуманітарні, спеціальні операції, аеромедична евакуація, а також допомога під час стихійних лих.

C-130J Super Hercules

C-130J Super Hercules – чотиримоторний турбогвинтовий військово-транспортний літак. Він став комплексним оновленням C-130 Hercules із новими двигунами, кабіною екіпажу та іншими системами. Цей літак – найновіша версія C-130 Hercules та єдина модифікація у виробництві на сьогодні.

C-130J-30 – подовжена версія базового літака, що має розширену на 5 метрів вантажну секцію. Він здатний перевозити до 128 пасажирів або ж до 92 повністю споряджених десантників.

Завдяки потужнішим двигунам Т56 серії IV в літаку були значно поліпшені характеристики потужності та радіусу дії. Він здатен розвивати швидкість до 671 кілометра за годину та виконувати польоти на відстань до 5,3 тисяч кілометрів. Вантажопідйомність транспортника становить 20 тонн.

C-130 Lockheed Martin Авіація Королівські ПС Норвегії Модернізація Норвегія Світ