fbpx
Окупанти обстріляли територію “Азовсталі” запалювальними снарядами

Окупанти обстріляли територію “Азовсталі” запалювальними снарядами

36 Бригада МП Війна з Росією Донбас ДПСУ Маріуполь НГУ «Азов» Патрульна поліція Україна

Росіяни не припиняють штурмувати “Азовсталь” в Маріуполі.

Цього разу застосували запалювальні снаряди.

Про це повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.

Окупанти вперше застосували проти Захисників Маріуполя запалювальні або фосфорні бомби (висновок залишимо спеціалістам). Самі окупанти стверджують, що було застосовано запалювальні снаряди 9М22С/em>”, – написав він.

Окупаційні війська застосовують таке озброєння в Україні не вперше.

9М22С  використовують на реактивних системах залпового вогню БМ-21 “Град”. Замінюючи штатну осколково-фугасну бойову частину ракети 9М22, ракета 9М22С несе бойову частину 9Н510.

Бойова частина цієї ракети складається зі 180 запальних бойових елементів, виготовлених з магнієвого сплаву МЛ5 та наповнених піротехнічним складом, аналогічним терміту.

Обстріл "Азовсталі", травень 2022, Кадр з відео

Запалювальний снаряд 9М22С призначений для ураження живої сили та техніки супротивника шляхом створення масових вогнищ пожежі, а також безпосереднім попаданням.

Російські війська продовжують використовувати всі сили та засоби для штурму “Азовсталі”.

В укриттях заблокованого заводу перебувають близько 600 тяжкопоранених військових. Через брак медикаментів та складні умови вони не можуть отримувати необхідну медичну допомогу.

Поранені військові на території "Азовталі", травень 2022, фото: полк "Азов"

Україна долучає низку країн світу, серед яких Ізраїль, Швейцарія, Туреччина, Фінляндія, до переговорів з РФ щодо визволення військових з комбінату «Азовсталь» у Маріуполі.

Віцепрем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук заявила, що спецоперація з евакуації з «Азовсталі» розпочнеться з порятунку тяжкопоранених військовослужбовців та відбуватиметься в кілька етапів.

36 Бригада МП Війна з Росією Донбас ДПСУ Маріуполь НГУ «Азов» Патрульна поліція Україна