fbpx
Окупанти втратили склад боєприпасів в Луганську — Гайдай

Окупанти втратили склад боєприпасів в Луганську — Гайдай

Боєприпаси Вибухи Війна з Росією Війна на Донбасі Втрати Росії Донбас Пожежа Україна

В тимчасово окупованому Луганську війська Росії втратили черговий склад із боєприпасами.

Про це повідомив голова Луганської обласної адміністрації Сергій Гайдай.

Знищення запасів озброєння на складах окупаційної армії покликане уповільнити їхнє просування.

За словами Гайдая, у Луганській області противник застосовує авіацію, а також ствольну та реактивну артилерію проти українських Сил оборони, намагаючись прорватися на Сіверськ і Слов’янськ з боку Лисичанська.

Танк Т-62М "Фартовый" з димовими гранатометами 902Б окупаційних сил Росії на Луганщині. Червень 2022. Кадр з відео ЗМІ РФ

Голова обласної адміністрації підкреслив, що спроби прориву поки що безуспішні, росіяни також намагаються просуватися з боку Попасної.

“Повідомлення про втрату окупантами чергових складів із боєприпасами надходять щодня. Останнє — з Луганська. Постачання боєкомплектів на позиції у них порушено, проте ці втрати ще не досягли критичної межі — запасів у росіян забагато”, — заявив Гайдай.

У ніч на 11 липня з’явилися повідомлення, що в окупованому Луганську прогриміли декілька вибухів, після яких почалася пожежа та детонація боєприпасів.

Одразу після появи інформації про вибухи, місцеві жителі почали повідомляти у соціальних мережах, що українські військові завдали удару по складах боєприпасів російської армії у тимчасово окупованому місті.

За їхніми словами, у місті чути сильні вибухи. Луганськ знаходиться приблизно за 80 кілометрів від фронту.

У місцевих пабліках також з’явилися відео схожі на пуски зенітних ракет по повітряним цілям.

Очевидці зазначили, що “приліт” потрапив до військових складів. Люди впевнені, що це були саме влучання у військовий об’єкт. Однак окупаційна адміністрація міста стверджує, що нібито це була тільки робота ППО. І ніби їм навіть вдалося збити щось у небі.

Боєприпаси Вибухи Війна з Росією Війна на Донбасі Втрати Росії Донбас Пожежа Україна