fbpx
Окупанти засудили на 12 років 66-річну кримчанку «за шпигунство»

Окупанти засудили на 12 років 66-річну кримчанку «за шпигунство»

Затримання Крим Російська агресія Україна

Окупанти засудили на 12 років ув’язнення 66-річну кримчанку Галину Довгополу «за шпигунство» на користь України.

Про це повідомила Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

Вирок виніс підконтрольний російській окупаційній владі так званий «Севастопольский міський суд».

Її звинувачують у нібито зборі даних для України відносно окремого авіаційного полку Чорноморського флоту Російської Федерації.

Наголошую, що проведення судових слухань відносно громадян України в закритому режимі без допуску представників ЗМІ практикується так званими судами не вперше і є черговим свідченням фальсифікації кримінальної справи проти Галини Довгополої, – написала Людмила Денісова.

Галину Довгополу засудили до 12 років позбавлення волі з відбуванням покарання в колонії загального режиму та 1 року адміннагляду після закінчення терміну ув’язнення.

Галина Довгопола

Уповноважена Верховної Ради з прав людини засудила незаконні дії та продовження політичних репресій окупаційною владою стосовно українців на території тимчасово окупованого Криму.

Закликаю міжнародну спільноту застосувати всі можливі інструменти для посилення тиску на Російську Федерацію, аби якнайшвидше звільнити всіх незаконно утримуваних нею громадян України та припинити терор стосовно них.

У вересні 2020 року правозахисники повідомляли про 101 українського політв’язня, яких утримують у Росії й окупованому нею Криму.

Крим

Повідомляється, що з 17 березня по 31 серпня 2020 року «суди першої інстанції» в рамках політично-вмотивованого переслідування жителів Криму взяли 96 рішень про затримання або продовження утримання під вартою на час досудового розслідування щодо 60 осіб.

З цих 96 рішень про утримання під вартою – 54 рішення «постановили» кримські «суди», а 42 рішення – російські суди, – повідомила голова правління «Кримської правозахисної групи» Ольга Скрипник.

На початку серпня 2020 року голова Офісу президента України Андрій Єрмак повідомив про підготовку нового обміну в форматі «100 на 100». Єрмак висловив надію, що обмін відбудеться «скоро», але точної дати не назвав і станом на кінець березня 2021 року його так і не відбулось.

Затримання Крим Російська агресія Україна