fbpx
Україна починає співпрацю з виробником ракет Taurus

Україна починає співпрацю з виробником ракет Taurus

MBDA Німеччина ОПК Україна Укроборонпром

АТ «Українська оборонна промисловість» підписало меморандум із MBDA Deutschland, яка займається ракетними системами.

У пресслужбі акціонерного товариства розповіли, що документ передбачає спільне вивчення програм або можливостей співпраці щодо систем та концепцій протиповітряної оборони, зокрема для протидії БПЛА.

Потенційні сфери партнерства – дослідження, розробка, виробництво, інвестиції тощо.

Співпраця з провідними світовими зброярськими компаніями не лише розширює наявні можливості України на полі бою, а й закладає міцний фундамент для подальшого розвитку оборонної промисловості та сприяє її інтеграції в оборонну промисловість НАТО.

«Ця угода є важливою віхою у відносинах між оборонними галузями наших країн. Я з нетерпінням чекаю на співпрацю з “Укроборонпромом”, провідним гравцем у європейській оборонній промисловості», – розповів директор MBDA Deutschland Томас Готтшильд.

Герман Сметанін та керуючий директор MBDA Deutschland Томас Готтшильд. Фото: «Українська оборонна промисловість»

MBDA Deutschland розробляє і виробляє системи протиракетної та протиповітряної оборони, які відповідають поточним і майбутнім потребам військ.

Компанія з виробництва ракетних систем разом зі своїми 100% дочірніми компаніями Bayern-Chemie та TDW та різними спільними підприємствами утворює представництво MBDA у Німеччині.

Вона є юридично незалежною 100% дочірньою компанією MBDА, що належить Airbus, BAE Systems та Leonardo.

Сьогодні компанія спеціалізується на системах ППО. MBDА Deutschland також займає лідируючі позиції у галузі технологій лазерної зброї.

Підприємство MBDA Deutschland. Фото зі Facebook сторінки компанії

Нагадаємо, у листопаді минулого року німецький підрозділ компанії MBDA заявив про можливість відновлення виробництва крилатих ракет Taurus в короткостроковій перспективі.

Також повідомлялось про можливість інтеграції нових технічних досягнень у виробничий процес, що має зберегти потенціал виробу на наступні десятиліття.

Нещодавно стало відомо, що партії урядової коаліції Німеччини підготували пропозицію щодо озброєння для України з наданням далекобійних систем, але крилаті ракети Taurus у ініціативі не згадані.

MBDA Німеччина ОПК Україна Укроборонпром