fbpx
Пентагон зіштовхнувся з проблемою при випробуванні гіперзброї – Reuters

Пентагон зіштовхнувся з проблемою при випробуванні гіперзброї – Reuters

Випробування Гіперзвукові ракети Ракетобудування Світ США

Пентагон зіштовхнувся з проблемою при випробуванні нової вітчизняної гіперзброї.

Про це пише Reuters.

Учора в США у Тихоокеанському космічному комплексі в Кадякі на Алясці відбувались випробування гіперзвукового плануючого літального апарату.

Джерела видання розповіли про вихід з ладу ракети-носія в ході випробувань 21 жовтня 2021 року націлених на перевірку одного з розроблюваних в інтересах Пентагону гіперзвукових плануючих літальних апаратів.

У США розпочався офіційний аналіз випробувань для встановлення причини збою в роботі ракети-носія.

Тести AGM-183A ARRW на B-52H. Серпень 2020. Фото: ПС США

20 жовтня Армія США та ВМФ США тестували окремі комплектуючі гіперзвукової зброї, які за офіційною заявою Пентагону «продемонстрували передові гіперзвукові технології, можливості та прототипи систем у реалістичних умовах».

Гіперзвукові плануючі апарати запускаються з ракети у верхніх шарах атмосфери, а після досягають цілі зі швидкістю більш ніж у п’ять разів перевищуючи швидкість звуку, або близько 6200 км/годину.

Це не перша невдача з випробувань гіперзвукової зброї у США, в липні ми писали про другу невдачу випробування прототипу гіперзвукової ракети швидкого реагування AGM-183A ARRW.

Тести AGM-183A ARRW на B-52H. Серпень 2020. Фото: ПС США

Попередні невдалі випробування відбулися 5 квітня. Тоді через технічні проблем ракета під час спроби запуску так і не запустилася з борту бомбардувальника B-52H Stratofortress, літак з прототипом повернувся на базу Повітряних сил.


Це важливо: Яку загрозу несе гіперзвукова зброя Росії для України?


Не дивлячись на невдале випробування, Повітряні сили США наполягають на тому, що вони отримали корисні дані щодо можливостей гіперзвукових ракет.

В ході тестування планувалося перевірити надійність відділення гіперзвукового плануючого бойового блоку від прискорювача та керованість в польоті.

Пентагон також проводить і успішні випробування нового виду зброї, для прикладу у вересні Агентство перспективних оборонних розробок Міністерства оборони США (DARPA) повідомило про успішно проведене випробування гіперзвукової ракети з прямоточним повітряно-реактивним двигуном за програмою HAWC.

Цю ракету американські військові називають абревіатурою HAWC (Hypersonic Air-breathing Weapon Concept, концепт гіперзвукової повітряно-реактивної зброї).

Фотообкладинка до новини. Концепт-арт гіперзвукової ракети у рамках проєкту HAWC від Lockheed Martin

Ракета, була запущена з літака-носія та через кілька секунд після скидання у неї запустився прямоточний повітряно-реактивний двигун, який розігнав її до швидкості 5 Махів, тобто в п’ять разів більше швидкості звуку.

Метою тестувань була перевірка інтеграції та послідовність пуску ракети з літака, перевірка роботи двигуна та політ на великій швидкості.

В ході випробувань, які проводилися спільно з Повітряними силами США та DARPA, основні поставлені цілі були досягнуті.

Випробування Гіперзвукові ракети Ракетобудування Світ США