fbpx
Під Бахмутом виявили уламки російського Су-24М

Під Бахмутом виявили уламки російського Су-24М

Авіація Бомбардувальник Війна з Росією Війна на Донбасі Втрати Росії Донбас ППО та ПРО Су-24 Україна

Українські військові продемонстрували уламки збитого російського фронтового бомбардувальника.

Фото та відео знищеного військового літака опублікували у соцмережах.

Цей російський Су-24М збили в районі міста Бахмут, де тривають запеклі бої між Силами оборони України та російськими окупаційними військами, які намагаються повністю захопити Донецьку область.

На опублікованих кадрах можна побачити розкидані фрагменти літального апарата.

На уламках хвостової частини збитого фронтового бомбардувальника залишився напис з бортовим номером 48 “Синій”.

На залишках вертикального оперення літака також помітний реєстраційний номер RF-93798 Повітряно-космічних сил РФ.

3 грудня Державна прикордонна служба повідомила, що прикордонники збили на околицях Бахмута ворожий літак. Тоді припустили, що це міг бути Су-34.

“Влучним пострілом розрахунок переносного зенітно-ракетного комплексу приземлив “пташку” окупантів, як тільки та з’явилась поряд з позиціями військовослужбовців ДПСУ”, – повідомили у Держприкордонслужбі.

Згодом у вечірньому зведенні Генштаб ЗСУ підтвердив, що в районі населеного пункту Підгородне Донецької області було збито ворожий літак. На той час інформація щодо типу літального апарата уточнювалася.

За даними проєкту Oryx, який підраховує втрати російської військової техніки в Україні на основі публічних фото та відео, Росія з початку повномасштабного вторгнення в Україну за різних обставин втратила щонайменше 7 літаків Су-24М/МР.

Радянський надзвуковий фронтовий бомбардувальник Су-24М знаходиться на озброєнні низки країн. Він призначений для завдавання прицільних ракетно-бомбових ударів по наземних та надводних цілях за будь-яких погодних та часових умов.

Пошкоджений Су-24 ПКС РФ у Ростовській області. 09.10.2022. Росія. Фото: ЗМІ РФ

У жовтні в Ростовській області у Росії упав військовий літак Су-24. Через падіння загорілося поле, а літальний апарат зазнав значних пошкоджень.

Авіація Бомбардувальник Війна з Росією Війна на Донбасі Втрати Росії Донбас ППО та ПРО Су-24 Україна